Strona 175 z 495 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez konioo Zobacz posta
    Witam
    ...Przede wszystkim jednak pomiar światła działa trochę dziwnie. Spora część zdjęć jest niedoświetlona. Praktycznie na stałe można sobie skorygować ekspozycję na +2/3 EV. Próbowałem na różnych obiektywach i nie wiem z czego to wynika. Może to wina jakiś ustawień, których nie zdążyłem jeszcze rozkminić? Drodzy posiadacze 6D - macie z tym jakieś problemy i doświadczenia? Podobna sugestia jest w teście aparatu w DFV. Ciekaw jestem, czy też to potwierdzacie.
    Pozdrawiam
    a na czy mierzysz?
    ja tam mam korektę na minus raczej jak mierzę matrycowym, albo w punkt na punktowym. Jakie miałeś w 1000d bo nawet nie wiem jak jest? Jak łapiesz AF bocznymi to sobie ustaw matrycowy bo jest powiązany z wybranym punktem AF, jak środkiem to zalezy co robisz, ja lubie w punkt i sobie popatrzyć co tam gdzie świeci, zablokować ekspozycję na czym się chce, przekadrować i cyknąć. Pewnie do oswojenia, bo ja po 7D też miałem chwilę głupiaki z nim ale szybko sie przestawiłem. Matrycowy generalnie działa u mnie bardzo przyzwoicie...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 12-02-2013 o 02:03

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Matson Zobacz posta
    Po stronie w stopce domyślam się że kolega prosi o jakieś zdjęcia kropel wpadających do wody? :P
    Niekoniecznie. Z chęcią zobaczyłbym zdjęcie wykonane w możliwe dobrych warunkach oświetleniowych w formacie 1:1 może być RAW bez konwersji, sam sobie skonwertuję na DPP. Zniechęcony wcześniejszym czekaniem popatrzyłem na jakość zdjęć z 6D które znalazłem w Internecie i na razie to mogę powiedzieć, że nie ma czym się zachwycać, ale nie miałem w rękach i chciałbym zobaczyć. Ktoś tam teraz pisał, że za ciemne za jasne, pokażcie kurcze jakieś zdjęcia z tego aparatu i nie muszą być krople...

Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez ekrowa Zobacz posta
    Niekoniecznie. Z chęcią zobaczyłbym zdjęcie wykonane w możliwe dobrych warunkach oświetleniowych w formacie 1:1 może być RAW bez konwersji, sam sobie skonwertuję na DPP. Zniechęcony wcześniejszym czekaniem popatrzyłem na jakość zdjęć z 6D które znalazłem w Internecie i na razie to mogę powiedzieć, że nie ma czym się zachwycać, ale nie miałem w rękach i chciałbym zobaczyć. Ktoś tam teraz pisał, że za ciemne za jasne, pokażcie kurcze jakieś zdjęcia z tego aparatu i nie muszą być krople...
    masz takie mam pod ręką, warunki bardzo dobre, mój błąd że nie przymknąłem bardziej... nie mam rawa do niego ale to jpg teoretycznie bez dodatków, taki dla Ciebie...

www.royo.pl/6d/IMG_5305.JPG

w zdjęciu które zamieściłem wcześniej, tym z 300D, nie do końca chodziło o jakość, choć biorąc pod uwagę jak powstawało - nie mam jego jakości nic do zarzucenia...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 12-02-2013 o 02:42

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    Pytania:
    1. Obrabiana fotka?
    2. Wyostrzałeś coś?
    3. Czym wołałeś , czy w ogóle z RAW
    4. Jakie szkło?

Jak dla mnie to jest żyleta niesamowita

Zablokowany

Tu jedna moja ze spacerku niedzielnego :-)

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
    Tu jedna moja ze spacerku niedzielnego :-)

No i...? Sorry ale nie nadążam

Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez janulrich Zobacz posta
    Pytania:
    1. Obrabiana fotka?
    2. Wyostrzałeś coś?
    3. Czym wołałeś , czy w ogóle z RAW
    4. Jakie szkło?

Jak dla mnie to jest żyleta niesamowita
    1- Tylko tyle co aparat w sobie obrabia zapis z matrycy do jpg-a - ja nic tam nie tykałem poza aparatem, nie pamietam jaki styl był i czy w stylu ustawione jakieś wyostrzanie, jeśli tak to minimalnie raczej to od razu odnośnie pkt2 przy okazji, poza ustawieniami w aparacie nie tykane zdjęcie w ogóle.
    3 - jpg, niczym nie wołane
    4 - 50/1.4 domknięta do całego 1.8, masz w exifie wsio info z resztą...

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    4 - 50/1.4 domknięta do całego 1.8, masz w exifie wsio info z resztą...
    Dzięki za info, jak masz aparacik pod ręką to zobaczyłbyś jakie masz tam wyostrzanie ustawione teraz, bo to w sumie ważne.

No niech stanieje A masz coś zrobione po prostu na polu/dworze takie pstryki , najlepiej całe sylwetki
    I jakiekolwiek portert jak jest możliwość z otwartymi oczami w oryginalnym rozmiarze i moje życzenia tyle hehe
    Ostatnio edytowane przez janulrich ; 12-02-2013 o 12:58

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez konioo Zobacz posta
    Praktycznie na stałe można sobie skorygować ekspozycję na +2/3 EV.
    Prawdopodobnie to akurat przypadłość każdego modelu firmy C, np. w 5DIII również można na stałe skorygować ekspozycję.
    CMEHA - reszta to upgrade

Zablokowany

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    No i...? Sorry ale nie nadążam
    No aparat działa :-)

Strona 175 z 495 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów