Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Generalnie chodzi mi o to, że w Polsce będzie kosztował +/- 9/10tys a biorąc pod uwage, że za 1/2tys zl więcej mozna mieć 5d III to 6d jest kompletnie bezsensowny w naszych realiach. Za oceanem będzie kosztował 2/3 ceny 5d III, a to juz jest znacząca różnica. My niestety nadal jesteśmy w ciemnym cenowym zadku ;]
Kolekcjoner - tak daje rade ale myslac o zmianie na nowsza puszke chcial bym czuc ze place za cos nowego cos co w znaczacy sposob poprawie moja prace.
Gdyby wpakowali tam AF z 40d to byl bym szczesliwy a tak...
Pozostaje poczekac na testy ale cos czuje ze kupno 5dmkIII mnie nie ominie.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
zobacze to uwierze. raczej sie nie nastawiam...
czemu "wnioskowac"? matryca a uklad AF to jednak zupelnie osobne czujniki i
ale swiadomi nie sa tylko ci, ktorzy zgadzaja sie z Twoja opinia...
tez sie uwazam za swiadomego potrzeb/checi odnosnie sprzetu, ale 5D mkIII zdecydowanie bym nie kupil za jego cene, jesli alternatywa sa 5D mkII i 6D. gdzie z tej drugiej dwojki nowych aparatow wybralbym zapewne 6D (swiadomie uwazam, ze ma szanse* lepiej wpisac sie w moje potrzeby). a jeszcze chetniej zostane z moim uzywanym 5D mkII, jakie teraz mozna spokojnie kupic w okolicach 1200 EUR
* - to oczywiscie wyjdzie w praniu, jak pierwsi testerzy dostana korpus w rece...
z calym szacunkiem... ale marketoidy Canona nie daly jakos powodow do watpliwosci w ostatnich... tak ze 20 latach. jesli rzucaja cena wejsciowa 2000 USD, to ja sie nie bede nawet zakladal, ze to bedzie schodzic jak cieple buleczki za ta wlasnie cene. bo bedzie...
oczywiscie przy takim stosunku cen to moze byc tak jak piszesz.
dlaczego watpie w taki stosunek cen wspominalem juz wyzej - 6D to jest puszka dla pasjonata/hobbysty, nieograniczonego koniecznoscia zakupu na fakture, czy nawet w ogole nowego korpusu ze sklepu. i zeby takiemu odbiorcy sprzedac korpus, to on cenowo nie moze bujac w oblokach.
osobiscie obstawiam, ze po pol roku ten korpus zejdzie cenowo do okolic 1700~1800 EUR w PL w granicach 7500 PLN. mowiac o cenach TIP, bo to bedzie pewnie spora czesc sprzedazy tego korpusu. bo to wedlug mojego szacunku w 9 na 10 przypadkach bedzie w PL kupowal amator za swoje prywatne pieniadze, bez wpuszczania w zadne koszty...
nie zapominajmy o tym czynniku przy dyskusji o cenach. bo on robi ogromna roznice.
kiedyś za kompakta Olka dałem tyle, ile niedawno za 60D
prędzej czy później pełna klata wejdzie pod strzechy, tak jak lustro (Canon 300D za 1000$ to był przełom)
to tylko czekać aż średni cyfrowy zejdzie do cen obecnych FF![]()