Strona 12 z 495 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Podpuszczony przez Kolegę Dinderiego o "Pokoleniu DAJ",
    No ładnie! Zaraz dostanę ostrzeżenie, za niewybredne epitety
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Poniekąd - ale czy to nie tyczy sensora AF jedynie?
    Podejrzewam że aby osiągnąć taką czułość to nowa technologia była konieczna.. pytanie czy poskąpili ją w sensorze czy dali na podreperowanie "nadszumionej" opinii ...

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to ze puszka nie jest dla Ciebie wcale nie znaczy, ze innym nie pasuje. akurat ten korpus jest bardzo sensowny dla swojej grupy docelowej (dzieki jas!).
    Generalnie chodzi mi o to, że w Polsce będzie kosztował +/- 9/10tys a biorąc pod uwage, że za 1/2tys zl więcej mozna mieć 5d III to 6d jest kompletnie bezsensowny w naszych realiach. Za oceanem będzie kosztował 2/3 ceny 5d III, a to juz jest znacząca różnica. My niestety nadal jesteśmy w ciemnym cenowym zadku ;]

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Kolekcjoner - tak daje rade ale myslac o zmianie na nowsza puszke chcial bym czuc ze place za cos nowego cos co w znaczacy sposob poprawie moja prace.
    Gdyby wpakowali tam AF z 40d to byl bym szczesliwy a tak...
    Pozostaje poczekac na testy ale cos czuje ze kupno 5dmkIII mnie nie ominie.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    To duży błąd, pora zacząć się rozwijać Pomijając kwestię kadrowania z użyciem bocznych punktów AF (to chyba oczywiste), to jest jeszcze cała masa amatorów, którzy używają AF w trybie servo do fotografii obiektów w ruchu. A boczne krzyżowe punkty AF ma już nawet 650d i działa to w połączeniu z DiGIC V rewelacyjnie... Więc ten AF w 6d jeśli nie ma bocznych krzyżowych, oceniam jako podstawowy, duży minus tej puszki.
    No rozwinąłem się i to znacznie jeszcze wcześniej przez 20 lat nie używałem żadnego punktu AF .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

W sumie nikt nic dotąd nie pisał, że nowa matryca, to i może DR większy jak raz do krajobrazów.
    zobacze to uwierze. raczej sie nie nastawiam...

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Można to wnioskować pośrednio po -3EV. Jakby im ta sprawność kwantowa nieco .. wzosła..
    czemu "wnioskowac"? matryca a uklad AF to jednak zupelnie osobne czujniki i

Cytat Zamieszczone przez Yova Zobacz posta
    No ale w półce FX/FF jest jednak dużo mniejszy odsetek nieświadomych użytkowników, i ta "świadomość" może spowodować że jednak wybiorą 5DIII
    ale swiadomi nie sa tylko ci, ktorzy zgadzaja sie z Twoja opinia...

tez sie uwazam za swiadomego potrzeb/checi odnosnie sprzetu, ale 5D mkIII zdecydowanie bym nie kupil za jego cene, jesli alternatywa sa 5D mkII i 6D. gdzie z tej drugiej dwojki nowych aparatow wybralbym zapewne 6D (swiadomie uwazam, ze ma szanse* lepiej wpisac sie w moje potrzeby). a jeszcze chetniej zostane z moim uzywanym 5D mkII, jakie teraz mozna spokojnie kupic w okolicach 1200 EUR

* - to oczywiscie wyjdzie w praniu, jak pierwsi testerzy dostana korpus w rece...

Cytat Zamieszczone przez Yova Zobacz posta
    więc też uważam że cena w okolicy 9k za "szóstki" N i C sprzedaży nie napędzi i realnie w granicach 7k powinno to być sprzedawane.
    z calym szacunkiem... ale marketoidy Canona nie daly jakos powodow do watpliwosci w ostatnich... tak ze 20 latach. jesli rzucaja cena wejsciowa 2000 USD, to ja sie nie bede nawet zakladal, ze to bedzie schodzic jak cieple buleczki za ta wlasnie cene. bo bedzie...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Generalnie chodzi mi o to, że w Polsce będzie kosztował +/- 9/10tys a biorąc pod uwage, że za 1/2tys zl więcej mozna mieć 5d III to 6d jest kompletnie bezsensowny w naszych realiach. Za oceanem będzie kosztował 2/3 ceny 5d III, a to juz jest znacząca różnica. My niestety nadal jesteśmy w ciemnym cenowym zadku ;]
    Powiedzcie mi, jak aparat za 2 tysiące zielonych papierów ma kosztować u nas 9-10 tysięcy, kiedy aparat za 3,3 tysiące papierów kosztuje 12? Łot zagwozdka!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Generalnie chodzi mi o to, że w Polsce będzie kosztował +/- 9/10tys a biorąc pod uwage, że za 1/2tys zl więcej mozna mieć 5d III to 6d jest kompletnie bezsensowny w naszych realiach.
    oczywiscie przy takim stosunku cen to moze byc tak jak piszesz.

dlaczego watpie w taki stosunek cen wspominalem juz wyzej - 6D to jest puszka dla pasjonata/hobbysty, nieograniczonego koniecznoscia zakupu na fakture, czy nawet w ogole nowego korpusu ze sklepu. i zeby takiemu odbiorcy sprzedac korpus, to on cenowo nie moze bujac w oblokach.

osobiscie obstawiam, ze po pol roku ten korpus zejdzie cenowo do okolic 1700~1800 EUR w PL w granicach 7500 PLN. mowiac o cenach TIP, bo to bedzie pewnie spora czesc sprzedazy tego korpusu. bo to wedlug mojego szacunku w 9 na 10 przypadkach bedzie w PL kupowal amator za swoje prywatne pieniadze, bez wpuszczania w zadne koszty...

nie zapominajmy o tym czynniku przy dyskusji o cenach. bo on robi ogromna roznice.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

kiedyś za kompakta Olka dałem tyle, ile niedawno za 60D
    prędzej czy później pełna klata wejdzie pod strzechy, tak jak lustro (Canon 300D za 1000$ to był przełom)

Uzależniony Awatar kaindox

to tylko czekać aż średni cyfrowy zejdzie do cen obecnych FF

Strona 12 z 495 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów