Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Canon 400D - uszkodzony, "rozlany" wyświetlacz LCD. Prośba o poradę.

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 400D - uszkodzony, "rozlany" wyświetlacz LCD. Prośba o poradę.

Witam wszystkich użytkowników forum,
    czasem przeglądam forum, ale pisze pierwszy raz.

Jestem posiadaczem Canona 400D.
    Po wczorajszej wycieczce w górach, niestety aparat uderzył o skałę, w wyniku czego uszkodzony został ekran LCD. Oprócz widocznego otarcia, ekran „rozlał się” .

Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
    Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
    http://tinypic.com/view.php?pic=wkpjxg&s=6

Przykra sprawa, bo sprzęt nie jest najnowszy i bez problemu mi służył kilka ładnych lat. A to przytrafiło mi się pierwszy raz. Na szczęście szkło jest całe i mam nadzieje ze reszta bebechów w aparacie także.

Po włączeniu aparatu próbowałem normalnie zrobić zdjęcie. Oprócz rozbitego ekranu wszystko wydaje się sprawne. Po wyostrzeniu i naciśnięciu spustu migawki , włącza się samowyzwalacz, ( pracuje lampka) i po kilku sekundach aparat wykonuje zdjęcie.
    Zdjęcia wydają się w porządku. ( zdjęcia oczywiście zrzucane na komputer)

Napisałem prośbę o wycenę do serwisu na Żytniej – w sensie wymiana LCD na nowy ( oczywiście może być cos jeszcze uszkodzone co może podnieść koszty naprawy), ale obawiam się kosztów samej naprawy w serwisie Canona.
    Bo oczywiście aparat jest stary, a jestem studentem, wiec mam ograniczone środki finansowe.

Czy ktoś zna, poleca jakiś dobry serwis na Śląsku – Katowice – Gliwice
    Sam wyświetlacz LCD na allegro można wyszukać za ok. 110 zl + wysyłka. Sprzedający oferują się, że mogą wymienić go gratis. Więc to byłby najtańszy chyba sposób naprawy .
    Jeśli chodzi o wymianę samemu, to trochę się obawiam.

Jestem wdzięczny za każda podpowiedz i sugestie.
    Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Daimon Frey ; 16-09-2012 o 18:17

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów