Strona 22 z 46 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

Cytat Zamieszczone przez onsight99 Zobacz posta
    Powiedzmy, że na początek zakupie 2x 622c jednego będę używał jako nadajnik drugi jako odbiornik. powiedzmy ze później dokupię wersji TX. zacznę go traktować jako nadajnik z LCD aby wygodnie sterować lampami podpiętymi do 2 urządzeń 622c. Czy w ten sposób będę mógł cieszyć się pełna funkcjonalnością systemu czy lepiej wstrzymać się i kupić 3 sztuki z LCD ? czy w czymś to by mi ułatwiło prace ??
    A po co Ci 3 LCD skoro tylko jednym (ten na aparacie) sterujesz? Reszta to odbiorniki i po ustawienia kanału i grupy o nich zapominasz.
    Zresztą nie wiadomo czy w ogóle będzie wersja TX dla canona. Zawsze wychodziły szybciej a tu do nikona jest od jakiegoś czasu a o canonie cisza...

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    A po co Ci 3 LCD skoro tylko jednym (ten na aparacie) sterujesz? Reszta to odbiorniki i po ustawienia kanału i grupy o nich zapominasz.
    Zresztą nie wiadomo czy w ogóle będzie wersja TX dla canona. Zawsze wychodziły szybciej a tu do nikona jest od jakiegoś czasu a o canonie cisza...
    Matsil, to było właśnie moje pytanie/wątpliwość i tak było to sformułowane. Wyżej otrzymałem odpowiedz.

Co do wersji Tx to jest podobno możliwość ze nigdy nie wyjdzie bo canon ma sterowanie z aparatu a nikon nie ma, ale nie wiem czy to wiarygodne info.

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

No i wyzwalacz YN-622C-TX, czyli wersja dla Canona, pojawił się w przedsprzedaży w sklepach zagranicznych. Źródło: FlashHavoc

jest jeden na ibeju YONGNUO YN 622C TX E TTL Wireless Flash Controller for Canon YN622C TX | eBay
    chyba drożej jak dla N, jak ktoś będzie miał to niech powie jak sprawdza się z ustawieniem na 2 kurtynę, z poprzednimi mam problem.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Coś mi majaczy, że druga kurtyna działa tylko przy pewnych czasach i na programie Creative, zapewne napisane jest wszystko w manualu, ale ja jako prawdziwy twardziel nie czytam instrukcji.
    |CANON FF|

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

Żeby działała druga kurtyna należy w menu aparatu wyłączyć tryb bezprzewodowy.

Też jestem twardziel i nie czytam instrukcji Creative? co to za dziwo?
    Grabus jesteś wielki, dzięki.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Nie mogę dojść z kanałami.
    Mam jeden aparat na którym jest lampa nr 1 z wyzwalaczem, drugi aparat na którym jest lampa nr 2 z wyzwalaczem i lampę nr 3 która sobie stoi w rogu z wyzwalaczem.
    Jak ustawić to zestawienie aby można było przy używaniu aparatu nr 1 wyzwolić lampę nr 1 i 3, z pominięciem lampy nr 2. Bo w tej chwili jak są 3 na jednym kanale to wyzwalane są wszystkie. Jak ustawię na lampie nr 3 c1+c2+c3 a na lampie nr 1 c1 to niestety wyzwalam tylko lampę nr 1. Jak zrobić aby wyzwalać dwie lampy na raz, z pominięciem jednej na aparacie.

Miasto
    Jaworznio ;)

Pojawiły się już na rynku Canon-owe wersje transmiterów Yongnuo YN-622C-TX oraz RX (nadajnik odbiornik) szkoda że nie na polskim... :/

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Fajnie, bo zamierzałem kupić 4-ty wyzwalacz. Trochę poczekam i kupię TX do standardu .

Strona 22 z 46 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów