bardzo dziękuję za pomoc![]()
bardzo dziękuję za pomoc![]()
5D+BG-E4; 24-105 4 IS L; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 L;
Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow
Mam Yn-622C, pytanie - czy bedzie to wspolracowalo z Fuji z serii X? Ciekaw jestem czy Canonowska lampa bedzie na takim Fuji rowniez dzialal (manual pewno tylko).
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Coś takiego jest proste i dostępne ale w systemie Phottixa z wykorzystaniem lampy Mitros+. Można ustawić lampę w TTL - grupy manualu, można jedną grupę w TTLu drugą w manualu, można wyłączyć lampę główną i zostawić jako zwykły nadajnik. Wiele rzeczy można ale to wszystko w obrębie systemu Phottixa czyli nieco inna cena niż za YG. Chociaż komfort pracy też jest chyba inny ...
5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+
YN622C umożliwia pracę części lamp w ETTL i części w Manualu - nazywa się to Mixed Mode. Więcej info tutaj (po angielsku):
YongNuo YN-622C ETTL Trigger Review | FLASH HAVOC
Włącza się to chyba trzymając długo przyciski CH SET i GP SET (nie pamiętam teraz dokładnie - trzeba popróbować). Po włączeniu LED wskazujący grupe będzie się świecił ciągłym światłem, a nie mrugał.
Poza tym, w trybie manualnym Flashe mogą być wyzwalane przez dowolny aparat ze stopką na którą dadzą się założyć - wystarczy zakleić taśmą wszystkie styki oprócz środkowego - sprawdzone na kilku Nikonach i Pentaxach.
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
ale w mixed mode nie działa sterowanie z aparatu, można tylko z lampy
5D+BG-E4; 24-105 4 IS L; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 L;
Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow
Mam lampę systemową i Metza z Olympusa który nie będzie działał w ttl - pytanie czy do tego Metzamurze dokupować identyczny odbiornik czy jest coś tańszego (fotocela odpada) bez ttl ?
Jak ma byc wyzwalany przez YN622, to niestety nie ma innego odbiornika bez ttl, pozostaje tylko YN622
A pixel king czy jak mu tam...
Słyszałem, że nowy 622c TX będzie kompatybilny z poprzednikiem, prawda to?
|CANON FF|
A jaki jest jego poprzednik?
Pozdrawiam
Grabus