Pokaż wyniki od 1 do 10 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

"Czy wersja 430 EX I nie ma przypadkiem HSS , skoro tak to jakim cudem uzyskuje 1/8000? Pytam bo się zastanawiam czy YN-560 ex III również w połączeniu z yn--622c na body synchronizowałoby sie w hss?"

Ten "cud" działa, potwierdzam. Łącząc yn622 kabelkiem PC z lampą uzyskujemy przy krótkich czasach odpalenie lampy już w momencie ruszenia kurtyny, co w połączeniu z długim czasem trwania błysku w tanich lampach daje efekt HSS i działa oczywiście z wszystkimi czasami.

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    "Czy wersja 430 EX I nie ma przypadkiem HSS , skoro tak to jakim cudem uzyskuje 1/8000? Pytam bo się zastanawiam czy YN-560 ex III również w połączeniu z yn--622c na body synchronizowałoby sie w hss?"

Ten "cud" działa, potwierdzam. Łącząc yn622 kabelkiem PC z lampą uzyskujemy przy krótkich czasach odpalenie lampy już w momencie ruszenia kurtyny, co w połączeniu z długim czasem trwania błysku w tanich lampach daje efekt HSS i działa oczywiście z wszystkimi czasami.
    Mi sie nie udało zsynchronizować ani yn 560, ani yn 565 z czasami krótszymi niż xsync. Ale nie próbowałem z kablem pc, tylko wyzwalacze miałem na sankach.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Uprawnienia umieszczania postów