Strona 42 z 46 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Coś już napisał
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Ale są OK, bo tak Ci się wydaje, czy je przeczyściłeś i nic się nie zmieniło?
    Pytam, bo miałem kiedyś sytuację, w której podejrzewałem, że moja 580'tka padła i już chciałem wysyłać ja do serwisu (lampa nie wyzwalała błysku po zapięciu na sanki w body, błysk testowy działał), ale postanowiłem w akcie desperacji przeczyścić styki. Dodam, że styki przed czyszczeniem wyglądały idealnie. Przemyłem je izopropanolem i lampa wróciła do życia
    Styki są ok, lampy 580EXII mam 2 szt. i obydwie nie działają z tymi wyzwalaczami, lampy walą tylko pełną mocą, nie działa w nich ETTL ani sterowanie z menu aparatu.
    Nie bardzo wiem co się dzieje bo w specyfikacji powinny działać tak jak ma to miejsce z 430EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Może to minimalne różnice w położeniu styków?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Możesz spróbować zrobić upgrade firmware sterownika. Skoro masz więcej lamp, to rozumiem, że masz kilka sztuk YN622 i problem jest ze wszystkimi?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Skierniewice

Możesz spróbować zrobić upgrade firmware sterownika. Skoro masz więcej lamp, to rozumiem, że masz kilka sztuk YN622 i problem jest ze wszystkimi?
    Tak, Sterowniki mam 3 szt. na każdym jest to samo, upgrade softu sterowników to pierwsze co zrobiłem. Niestety nie pomogło, Styki próbowałem troszkę wysuwać, wsuwać, ruszać na boki w stopce.....nic nie pomaga. Jak nie ma sterowania lampami 580 EX II z menu aparatu tak nie ma. 430EX II i chińczyki działają prawidłowo. Już nie mam pomysłów co to może być

Miasto
    Poznań

Skąd jesteś?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria.solti.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Skierniewice

Skąd jesteś?
    Ze Skierniewic. Już uzupełniłem profil :-)

Miasto
    Poznań

Trochę daleko Ale może znajdzie się ktoś z twoich okolic, kto miałby podobny setup do potestowania.
    galeria.solti.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Skierniewice

Przetestowałem z innymi lampami 580 EX II i wyzwalacze działają tak jak należy, więc teoria że lampy z pierwszego okresu produkcji to 580 EX po liftingu wizualnym. Bebechy dali stare a obudowę nową....masakra jakaś.

Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez milus Zobacz posta
    teoria że lampy z pierwszego okresu produkcji to 580 EX po liftingu wizualnym. Bebechy dali stare a obudowę nową....masakra jakaś.
    Nie wierzę w to! Co najwyżej może być inne firmware lampy. Być może serwis ma możliwość jego aktualizacji.
    galeria.solti.pl

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Geodeta Zobacz posta
    witam,
    Mam pytanie i chodzi o ustawienie systemu, spróbuje to zobrazować:

2 aparaty Canon 6D używane na szelkach zamiennie (reportaż) na jednym nadajnik YN-622C z lampą Metz (nazwijmy to aparat A) i na drugim aparacie sam nadajnik YN-622C (nazwijmy to aparat B).

Do tego dwie lampy na statywach, jedna YN 500EX z radiem YN-622C i druga ta nowa z wbudowanym radiem YN 685.
    I o ile ustawienie tak aby aparat A wyzwalał swoją lampę Metz i dwie na statywach oraz aparat B wyzwalał lampy na statywach nie jest problemem, to problem pojawia się gdy chcę, aby:

aparat A wyzwalał swoją lampę Metz i 2 lapmy ze statywów, aparat B wyzwalał lampy ze statywów, (czyli analogicznie j/w) ALE żeby aparat B jednocześnie NIE wyzwalał Metza zapiętego w aparcie A.

Czy da się?

z góry dzięki za odp

pozdrawiam
    Czy ktoś znalazł już rozwiązanie problemów tego typu? Ja również kiedyś o to pytałem na tym forum i również nie dostałem żadnej odpowiedzi

Strona 42 z 46 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów