Strona 37 z 46 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Dopiero zaczyna Awatar Brzoska

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

Podłącze się do tematu bo mam nie lada dylemat.

Zestaw poki co moj składa sie z dwoch lamp YN560 manualnych i wyzwalaczy RF602. Do tej pory spisywalo sie to idealnie. Ale postanowilem zakupic lampe z automatyka HSS TTL itd . Generalnie chodzi oto bym mial mozliwość zdjęcia lampy z sanek ( na sankach kazda fajnie sie spisytwala( i wyzwolic ja zdalnie. A poniewaz zdaza mi sie fotografowanie np utra biegow to latanie do manulanych lamp i zmiana blysku jest o kant.. obic nie mowiac juz o braku HSS. Wybrałem poczatkowo YN568EXII tak by zostać w strefie YN z myslą ze dokupie do niej zestaw YN622C-TX + YN622C. Ale tez testowalem w sklepie Pixel Mago i calkiem pozytywnie mnie zaskoczyla. Jednak wyzwalacze YN622C-TX + YN622C nie przenosily TTL albo czegos nie potrafilem ustawic (HSS smigał). Czyli jesli kupilbym lampe Pixela nalezalo by dokupic takze zestaw z PIXEL KING PRO ? tylko jak wyzwalac wtedy stare YN560 ? A moze pójść w inna strone zestaw z YN600 + YN-E3-RT. Jest jakas szansa w ogole na polaczenie nowej lampy obojetnie YN/PIXEL zchowujac pelne zdalne sterowanie ich z lampami YN560 (manual)?
    C6D/C50D | C24-70.2.8 | C50/1.8 | C70-200/2.8L

Dopiero zaczyna

A ja mam trochę bardziej skomplikowane pytanie, gdyż sam z tym walczę od jakiegoś czasu i nie moge znaleźć rozwiązania, a mianowicie:
    posiadam 2 body 5d mkII i 4 wyzwalacze yn622c. Aparaty noszę na szelkach i używam ich naprzemiennie, na każdym body mam zapięty wyzwalacz wraz z lampą, kolejne 2 wyzwalacze z lampami ustawione gdzieś w pomieszczeniu.

I teraz pytanie:
    jak poustawiać te wyzwalacze żeby zawsze wyzwalały mi się te 2 lampy "zewnętrzne" oraz jedna na aparacie (na tym z którego korzystam), bo jak mam wszystko ustawione w jednej grupie to oczywiście wyzwalają się wszystkie 4 lampy :/

Czy da się to jakoś rozwiązać?

Pełne uzależnienie

Takie moje dywagacje
    Lampa na drugim aparacie pewnie Ci sie wyzwala kiedy aparat przejdzie w standby i sterownik "nie wie" ze jest masterem. Wylacz "auto power off" i zobacz czy pomoze.

Dopiero zaczyna

Nie nie nie, lampa na drugim body wyzwala zawsze, wystarczy że na aparacie wcisnę spust do połowy i już nadajnik z drugiego body aktywuje się jako odbiornik. Próbowałem nawet ustawić że lampa korzysta z ustawień wprowadzonych w body, wtedy w zależności spust którego aparatu miałem wciśnięty, w lampach natychmiast ładowały się dane ustawienia.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez krajes28 Zobacz posta
    wystarczy że na aparacie wcisnę spust do połowy i już nadajnik z drugiego body aktywuje się jako odbiornik
    ale w jakim stanie jest to drugie body. Chodzi mi o to zeby aparat ktory nie jest uzywany nie przechodzil w standby, tylko zawsze byl wlaczony

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Chodzi mi o to zeby aparat ktory nie jest uzywany nie przechodzil w standby, tylko zawsze byl wlaczony
    Oba aparaty są włączone i nie przechodzą w "standby", bo są używane od razu jeden po drugim (mam zapięte 2 stałki, więc puszczam jeden aparat i od razu biorę drugi)

Ja używam podobnie. Niestety jedynym sposobem dla mnie jest wyłączenie nadajnika na chwilowo nieużywanym aparacie. Oczywiście jest nieuniknione, że czasem zapomnę go znów włączyć ;], gorzej jednak jak zapomnę wyłączyć ;] wtedy nagle pojawia się błysk odbity od podłogi ;]

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez adziohiciek Zobacz posta
    Niestety jedynym sposobem dla mnie jest wyłączenie nadajnika na chwilowo nieużywanym aparacie.
    Ja teraz obchodzę tą niedogodność wyłączając nieużywaną lampę, bo u mnie gdy włączam wyzwalacz to czasami sama wyzwala się lampa (raz mi błysnęła prosto w oczy :/ )

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Po kilku slubach z yn622c+580exii na snakach aparatu lampa padla. Zbieg okolicznosci czy wyzwalacze moga wykonczyc lampe? Miedzyczasie zdarzalo sie ze lampa nie blysnela lub walila pelna moca - teraz tylko blysk na full. Wygladana to ze padla plyta glowna lampy.

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
    Miłego dnia
    moja www

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Po kilku slubach z yn622c+580exii na snakach aparatu lampa padla. Zbieg okolicznosci czy wyzwalacze moga wykonczyc lampe? Miedzyczasie zdarzalo sie ze lampa nie blysnela lub walila pelna moca - teraz tylko blysk na full. Wygladana to ze padla plyta glowna lampy.

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
    Mam nadzieję, że przypadek. Nie używałem na sankach aparatu wyzwalacza + lampy, ale sam wyzwalacz + 2-3 lampy na statywach i odpukać od prawie 2 lat bez takich akcji...
    6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Strona 37 z 46 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów