Cytat Zamieszczone przez skura Zobacz posta
od jednego z forumowiczów dostałem do testów pc-pc i odpowiadam:

-622c-tx poprzez pc-pc podłączony do gniazda w 5dmk3,
--lampa systemowa w ettlu na stopce aparatu.
-dodatkowo na 622c podłączone 2 lampy z Manualu

Sterowanie lampą na sankach - poprzez menu w aparacie(nie ma żadnego wpływu na funkcjonowanie sterowników yonguno). Lampy pracujące w manualu, w pełni sterowalne poprzez 622c-tx(korekta mocy, praca w różnych grupach, wyłączanie lamp pracujących w różnych grupach). Sprawdza się to naprawdę fajnie, chociaż tak jak pisałem w poprzednim swoim poście - dla własnych potrzeb, nie widzę zastosowania kabla pc-pc(przynajmniej na razie). Natomiast na pewno ma to sens przy błyskaniu makro i używaniu lampek makro np 14ex i doświetlaia dodatkowymi lampami z wykorzystaniem sterowników 622.
Dzięki wielkie! Czyli lampa na sankach body w ettl działa zupełnie bezkonfliktowo jakby nie było nic poprzez PC podpięte? Piszesz, że mogłeś nią sterować za pomocą menu w aparacie, ale rozumiem, że wszelkich zmian w tej lampie można również za pomocą przycisków na lampie dokonać? Dla mnie to ważne, bo używam czasem lampy na sankach w ettl i dodatkowo lamp na statywach w manualu. Jeszcze, żeby ten tx nie dyndał tak podłączony na kabelku to byłoby super W każdym razie dzięki wielkie, bo takiej informacji nie znalazłem nigdzie w sieci.