Strona 32 z 46 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

Cytat Zamieszczone przez skura Zobacz posta
    jako uzupełnienie posiadanego juz zestawu 4szt 622 kupiłem wczoraj wersję tx. Po pierwszych testach zdecydowania polecam na aparat wersję tx. Korzystam z body 6d i 5dmk3 więc mam sterowanie lampami w menu aparatu, ale korekty wprowadzane w sterowniku - znacznie wygodniejsze czyli szybsze. Możliwość szybkiego wyłączenia grupy lamp lub zmiany trybu manual/ttl.

Ciekawostka: w CF 6 sterownik lamp 560... nie mam takich lamp, ale ciekawe czy działa...

Jaki minus znalazłem? Dość szybko wyczerpuje akumulatory - wiadomo przez wyświetlacz. No i brak możliwości zamontowania lampy na sterowniku - nigdy jeszcze nie korzystałem z takiej opcji, ale kto wie...
    czy mógłbyć podpiąć tx przez PC do body i w taki sposob wyzwolic 3-4 lampy w roznych grupach w manualu i dodatkowo na sanki aparatu dać lampę w ettl? Możesz sprawdzić czy taki patent działa?

Cytat Zamieszczone przez leinad1 Zobacz posta
    czy mógłbyć podpiąć tx przez PC do body i w taki sposob wyzwolic 3-4 lampy w roznych grupach w manualu i dodatkowo na sanki aparatu dać lampę w ettl? Możesz sprawdzić czy taki patent działa?
    nie mam kabelka pc-pc niestety. Konfigurowałem wyzwalacze pod swoje potrzeby, a ponieważ nie używam równolegle wyzwalacza i lampy na nim zamontowanej - więc pc-pc na razie odpada, ale w przyszłości...kto wie. zastanawiam się teraz nad moblilną lampą i dużą oktą, lub parasolką, która oświetliła by mi 2 stojące postacie. i tu w grę wchodzi albo 3xmanualne lampy YN, albo jedna studyjno/plenerowa z zasilaniem akumulatorowym.

Są to na razie plany na najbliższą przyszłość, aktualnie torpedowane przez Moją Panią...- i zostawmy to bez komentarza.

jestem jednak otwarty na testy wyzwalaczy, bo jestem pewny, że drzemie w nich ogromny potencjał, ograniczony naszą pomysłowością i potrzebami chwili. Jeżeli Ktoś z Krakowa ma: wyzwalacze Yn 603 i chciałby przetestować współpracę z 622, lub rzeczony kabel pc-pc - to zapraszam na priv.

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Witajcie, proszę Was o pomoc. Jakiś czas temu używałem zestawu Yongnuo YN 622C z Canonem 5dII - tam sterowanie nadajnikami odbywa się z pozycji aparatu. Przesiadając się na 1ds II zauważyłem, że nadajniki mimo resetowania przeze mnie ustawień zawsze wracają do trybu 24mm + E-TTL i nawet gdy uda mi się przestawić lampę na wybrany tryb i zoom, wtedy i tak po lekkim ruszeniu spustu migawki, lampy wracają do ustawień 24mm + E-TTL. Odpinając nadajniki od 5dII resetowałem na każdym ustawienia. Gdyby ktoś z Was mógłby pomóc będę wdzięczny. Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Nie wiem czy dobrze rozumiem Twój problem ale spróbuj na nadajniku nacisnąć przycisk od kanałów przez około 5 sekund Wtedy wyzwalacz nie powinien ruszać ustawień lampy

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Pomogło, ślicznie dziękuję, a teraz tak patrzę i jest w instrukcji nawet :/

Cytat Zamieszczone przez leinad1 Zobacz posta

od jednego z forumowiczów dostałem do testów pc-pc i odpowiadam:

-622c-tx poprzez pc-pc podłączony do gniazda w 5dmk3,
    --lampa systemowa w ettlu na stopce aparatu.
    -dodatkowo na 622c podłączone 2 lampy z Manualu

Sterowanie lampą na sankach - poprzez menu w aparacie(nie ma żadnego wpływu na funkcjonowanie sterowników yonguno). Lampy pracujące w manualu, w pełni sterowalne poprzez 622c-tx(korekta mocy, praca w różnych grupach, wyłączanie lamp pracujących w różnych grupach). Sprawdza się to naprawdę fajnie, chociaż tak jak pisałem w poprzednim swoim poście - dla własnych potrzeb, nie widzę zastosowania kabla pc-pc(przynajmniej na razie). Natomiast na pewno ma to sens przy błyskaniu makro i używaniu lampek makro np 14ex i doświetlaia dodatkowymi lampami z wykorzystaniem sterowników 622.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez skura Zobacz posta
    od jednego z forumowiczów dostałem do testów pc-pc i odpowiadam:

-622c-tx poprzez pc-pc podłączony do gniazda w 5dmk3,
    --lampa systemowa w ettlu na stopce aparatu.
    -dodatkowo na 622c podłączone 2 lampy z Manualu

Sterowanie lampą na sankach - poprzez menu w aparacie(nie ma żadnego wpływu na funkcjonowanie sterowników yonguno). Lampy pracujące w manualu, w pełni sterowalne poprzez 622c-tx(korekta mocy, praca w różnych grupach, wyłączanie lamp pracujących w różnych grupach). Sprawdza się to naprawdę fajnie, chociaż tak jak pisałem w poprzednim swoim poście - dla własnych potrzeb, nie widzę zastosowania kabla pc-pc(przynajmniej na razie). Natomiast na pewno ma to sens przy błyskaniu makro i używaniu lampek makro np 14ex i doświetlaia dodatkowymi lampami z wykorzystaniem sterowników 622.
    Dzięki wielkie! Czyli lampa na sankach body w ettl działa zupełnie bezkonfliktowo jakby nie było nic poprzez PC podpięte? Piszesz, że mogłeś nią sterować za pomocą menu w aparacie, ale rozumiem, że wszelkich zmian w tej lampie można również za pomocą przycisków na lampie dokonać? Dla mnie to ważne, bo używam czasem lampy na sankach w ettl i dodatkowo lamp na statywach w manualu. Jeszcze, żeby ten tx nie dyndał tak podłączony na kabelku to byłoby super W każdym razie dzięki wielkie, bo takiej informacji nie znalazłem nigdzie w sieci.

Początki nałogu Awatar 5pirit

Nie mogę odnaleźć wątku o RF-603 to wrzucam tutaj link do następcy "603"

Yongnuo RF605: Grouping Added to the Affordable Transceiver Line
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Uzależniony

Witam.
    Czy lampe YongNuo YN-560III można sterować i wyzwalać za pomocą Yongnuo 622C-TX?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Czy lampe YongNuo YN-560III można sterować i wyzwalać za pomocą Yongnuo 622C-TX?
    Nie, tylko rf602, rf603, yn-560-tx, lub YN560IV

Strona 32 z 46 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów