Strona 2 z 46 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Mieszany widok

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

yn622 zadziała w schemacie :

"aparat + nadajnik yn622 -> lampa yn600ex jako odbiornij nie podłączona do yn622" ?

Czy musi być drugi odbiornikm, tzn.:

"Aparat+nadajnik -> odbiornik+lampa"

W takim razie o co chodzi, że lampa yn600 jest wireless?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez qad417 Zobacz posta
    yn622 zadziała w schemacie :

"aparat + nadajnik yn622 -> lampa yn600ex jako odbiornij nie podłączona do yn622" ?
    Nie
    "Aparat+nadajnik -> odbiornik+lampa"
    Tak, jeśli MUSI to być yn622
    W takim razie o co chodzi, że lampa yn600 jest wireless?
    O to, że ZAMIAST nadajnika yn622 na aparacie możesz mieć nadajnik ST-E3 (Canon, Yongnuo) lub lampę 600ex-rt na aparacie, która będzie jednocześnie błyskać i sterować drugą 600ex-rt.

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Nie

Tak, jeśli MUSI to być yn622

O to, że ZAMIAST nadajnika yn622 na aparacie możesz mieć nadajnik ST-E3 (Canon, Yongnuo) lub lampę 600ex-rt na aparacie, która będzie jednocześnie błyskać i sterować drugą 600ex-rt.
    Dzieki to mi wszystko wyjaśnia.

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Sprawdzałem z 50mm i 135mm na różnych odległościach od 1m do 3m.Przecież powyżej 10 m wspomaganie nie będzie chyba widoczne.Poza tym świecące punkty nie rozciągają się tak bardzo.Jeżeli nie dokręcę blokady wyzwalacza i dognę go paluchem do dołu to jest OK.Większość zdjęć robię w studiu i mam teraz synchronizację z lampami studyjnymi 1/200sek,wcześniej robiłem na 160 ale używałem najtańszych wyzwalaczy za to miałem ich z 7 sztuk tak że mogłem podpiąć prawie do każdej lampy.Robię zdjęć przy minimalnym błysku i nie wszystkie wtedy odpalały z fotoceli.Na ostatniej sesji YN-622 Yongnuo wyzwolił lampę 100 na 100,ani jednej czarnej klatki..
    Ostatnio edytowane przez Jerzy ; 01-10-2012 o 12:47
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

niestety, nie jest to sprzęt godny zaufania, ale za 300zł lepszych wyzwalaczy raczej się nie znajdzie. Wczoraj w terenie przestał mi działać hss w 580ex zarówno z 5d1 i 2, dziś dla testów podłączyłem wszystko i działa bez problemów :/

Pełne uzależnienie

Na 40D z trzech metrow, tylko srodkowy punkt jest w polu siatki, przesuniecie bylo bardzo minimalne w gore (mozna powiedziec pomijalne).

Kupiłem i powiem ze byłbym prawie w 100% zadowolony bo wszystko pieknie i ładnie ale dlaczego błysk nie daje sie ustawic na drugą kurtynę?

Uzależniony

Aby ustawić błysk na drugą kurtynę trzeba wyłączyć nastawy bezprzewodowe. Z jedną lampą będzie działać fajnie, co się stanie przy większej ilości, nie wiem, ale przypuszczam, że wszystkim ustawi taką samą moc.

Witam mam takie pytanie czy ktos wyzwalacz testowal z lampa studyjna np Quantuum R+600 i jakie czasy synch osiagal? Jerzy pisal ze osiaga czas 1/200 znowu czytalem inny artykul Patryka M. gdzie czas sych lampy mial o wiele wiekszy niz 1/200 (tylko korzystal on z Digital PioneerS III 800w), mam nadzieje ze nie lamie zadnego regulaminu wiec zamieszczam linkacza do artykulu Patryk Morzonek | fotografia: Yongnuo YN-622 - mini test przymierzam sie do zakupu tego wyzwalacza lecz no zastanawia mnie wlasnie to na jakich czasach mozna max korzystac:P .

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Cytat Zamieszczone przez Raziel Zobacz posta
    Witam mam takie pytanie czy ktos wyzwalacz testowal z lampa studyjna np Quantuum R+600 i jakie czasy synch osiagal? .
    Tak. Ja. Czasy naprawdę krótkie, rzędu 1/2000 s.
    Problemy się czasem zdarzają ale jest na to prosta rada. Wystarczy zresetować wyzwalacze i dalej można sobie ustawiać wszystko poprzez menu w body.
    Testowane Q R600 + 5d mark II.
    Co do wspomagania, faktycznie trochę za wysoko świeci, ale dotyczy to głównie bliskich odległości.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Strona 2 z 46 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów