tak
czemu to dziwne?
oczywiście nie przez wbudowany YN603 tylko przez podpięte YN622
tak
czemu to dziwne?
oczywiście nie przez wbudowany YN603 tylko przez podpięte YN622
Ostatnio edytowane przez p0lish ; 08-08-2014 o 17:05
a ma ona inne styki, poza trigerem? Ja mialem wprawdzie 560I, ale nie byl tam tylko jeden styk.
nie znam się na stykach![]()
Aaaaa no to wszystko jasne =) trzeba zmienić lampe =d
Tak na szybko:
- druga kurtyna działa
- w trybach manualnych zmiany są on-line, znaczy zmieniasz na pilocie moc lub zoom (również w ettl) w tej samej chwili zmieniają się ustawienia w lampie (używam lamp YN568 EX II w zwykłym 622 zmiana następowała po wciśnięciu OK na kółku w aparacie bądź po synchronizacji wciskając do połowy spust migawki).
- mniejszy strit drabinki, bardziej wcelowali, i jest chyba bardziej wyraźna, ma ostrzejsze kreski
- pilot wyzwalacza działa, trzeba tylko w c.fn (pozycja c.fn nr.2 w pilocie) przestawić na ON bo defoltowo jest na off
- Porównując walki z przedstawianiem w menu teraz to jest dopiero TO.
Oczywiście można zupgrejdowac soft, dzięki gniazdku mini USB. Mój ma 1.03.
A więcej wyjeździe w praniu, porównując do std 622 to 2 kurtyna, wyzwalacz czy lepsza drabinka... i oczywiście szeroko pojętą ergonomia.
Wybaczcie za mało profesjonalne porównanie wszak ja tylko amator jestem.
Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 08-08-2014 o 21:12
|CANON FF|
Wyzwalacz ma niestety sekundowe opóźnienie (sorki ze post pod postem)
|CANON FF|
Ma sekundowego laga, czyli uściślając wciskamy test na starym 622, czekamy ca. sekundę w tym momencie mimo, że obiektyw przełączony jest w manual to aparat "stara" się pewnie ustawić ostrość, potwierdza pipkiem i wyzwala migawke. Gdy jest na AF ustwia ostrość i wyzwala migawke. Jakby ten lag był zrobiony aby aparat ustawił ostrość.
Ale fajne to, trochę to wyręcza asystenta, biegasz z lampą i wyzwalasz aparat bo lampa błyska, pozostaje kwestia ustawień i podglądu
Jest ściśle?![]()
Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 08-08-2014 o 21:31
|CANON FF|
Czy stara 430EX będzie w pełni działać z YN-622C-TX?
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L