A nie zgodzę się, że yn622 jest poprzednikiem yn622-tx. Powiedziałbym raczej, że 622-tx jest dodatkiem do yn-622, ponieważ jest to nadajnik do tych urządzeń.
A nie zgodzę się, że yn622 jest poprzednikiem yn622-tx. Powiedziałbym raczej, że 622-tx jest dodatkiem do yn-622, ponieważ jest to nadajnik do tych urządzeń.
Jak to zwal, tak zwal, poprzednik/nastepnik/dodatek. Wazne ze YN622C-TX bedzie kopatybilny ze starymi YN622C. Wersja N juz jest, to chyba pierwszy raz, Nikon jest pierwszy, czyzby zmiana lidera![]()
A czy cokolwiek wiadomo o wersji pod canona i kiedy ewentualnie się może ukazać? Będę potrzebował 4-go wyzwalacza i nie wiem czy kupić kolejny 622c czy poczekać na tx. Trochę kusi funkcjonalnością.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Ja czekam. Pisałem w tej sprawie do Yongnuo, ale nie otrzymałem odpowiedzi. Pewnie wkrótce się pojawi.
A gdzie to słyszałeś? Możesz podać źródło?
Pozdrawiam
Grabus
Funkcje wyzwalacza YN-622N:
pełne wsparcie iTTL dla systemu Nikon,
praca w trybach TTL, Multi, manualnym,
możliwość bezprzewodowego sterowania lampami za pomocą transmitera lub lampy błyskowej w trybie master umieszczonej na sankach wyzwalacza,
możliwość zarządzania wieloma lampami z podziałem na grupy (A, B, C) i kanały (3 grupy, 7 kanałów),
współpraca z lampami systemowymi oraz studyjnymi (bądź kombinacjami tych dwóch typów lamp),
możliwość synchronizacji lamp dla bardzo krótkich czasów (do 1/8000s) w trybie HSS,
możliwość synchronizacji na 1, 2 kurtynę,
wparcie funkcji FEC, FVL (kompensacja ekspozycji), zoom, błyski modelujące, redukcja czerwonych oczu,
wyzwalanie przez złącze PC,
automatyczne zapisywanie ustawień,
dioda wspomagająca pracę autofocusa.
Sprawdzał ktoś to z Nikonem ? Bo jestem zainteresowana kupnem ale nie wiem czy będzie wszystko działać jak należy ?
Pkt 8 regulaminu forum
Tak, sprawdzało wielu użytkowników, tylko znajdziesz ich prędzej na Lampy błyskowe - Nikoniarze.pl - Forum fotograficzne niż na tym forum
Ostatnio duże zainteresowanie budzi 622-tx, w Canonie jest menu sterowania lampami, dla Nikona wygodny jest ten nowy nadajnik.
Witam,
W innym wątku dostałem rekomendacje aby kupić YN-622c. zauważyłem, że w sprzedaży niedługo będzie/jest wersja TX . Chciałbym rozwinąć moje wątpliwości.
Powiedzmy, że na początek zakupie 2x 622c jednego będę używał jako nadajnik drugi jako odbiornik. powiedzmy ze później dokupię wersji TX. zacznę go traktować jako nadajnik z LCD aby wygodnie sterować lampami podpiętymi do 2 urządzeń 622c. Czy w ten sposób będę mógł cieszyć się pełna funkcjonalnością systemu czy lepiej wstrzymać się i kupić 3 sztuki z LCD ? czy w czymś to by mi ułatwiło prace ??
Wersja z LCD przychodzi tylko na aparat, do lamp powinieneś dokupić zwykłe YN-622c.