Ale fakt u takiego Sony się dzieje! Ile już wydało bezlusterkowców. O slt nie wspominając - choć ta technologia prędzej czy później przeminie z wiatrem. Canon mógłbym już wydać 70d. Ciekawe jaką będzie konkurencją dla a77 - względem innowacyjności bo o jakość zdjęć się nie bojeczekamy na 6d - sony wydało a99 która mi nie przypadła do gustu ale to już moje zdanie. Choć gdybym miał ją w ręku sprawa mogła by wyglądać inaczej. Względem a99 dali bardzo fajny uchylny ekran inny niż w Canonie to trzeba im przyznać za plus. Panoramy ma sony, canon już nie. Jest jeszcze jeden plus całego sony - szybkość sony wydało a99 z 10k/s, 6k/s a canon 6d ma mieć tylko albo aż 4,9 k/s. Zapomniał bym o stabilizacji body. Ale i tak obiektywy wyposażone w stabilizacje do canona mają taką samą cenę jak te z mocowaniami sony lecz te nie posiadają jej gdyż stabilizacja znajduję się w body. No i najważniejsze Elektroniczny wizjer - zdania są podzielone. Niekiedy będzie to lepsze rozwiązanie niż klasyczny wizjer optyczny. Ale to tyle. Ciekawi mnie jednak strona w którą pójdzie Canon czy nawet Nikon jako przedstawicieli klasycznych lustrzanek. Jak w zasadzi będzie wyglądać rynek foto za 5 lat. Czy będzie to czas slt czy szeroko rozumianych bezlusterkowców. Z punktu Sony slt to słuszny krok gdyż na rynku dslr nie mieli szans i nie wprowadzili czegoś zupełnie nowego a zarazem innowacyjnego. Porównując obie firmy sony zrzuca wiele małych bomb - canon zaś jedną a konkretną. Pytaniem jest tutaj jedynie skuteczność i siła rażenia w przypadku obydwu rywali. Co do rynku dslr swego czasu sony wyrzuciło a200 które ponoć dawało przyzwoitą jakość obrazka i kosztowało poniżej 1000zł to taki mały plus obecności sony na rynki.