Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Ofensywa Sony

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Ofensywa Sony

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Powiem więcej, nie zamieniłbym 50d na OM-D nawet za dopłatą Albo, czekaj, zamieniłbym. I sprzedał OM-D i kupił sobie 7d (albo 6d, zależy od wysokości dopłaty )
    A ja zamieniłem FF (5DmkI) na OM-D i nie żałuję. Nie zauważyłem spadku jakości zdjęć (ok. w OM-D robię na stałkach, 5D używałem z zoomami i stałkami), a robię je po prostu częściej bo sprzęt łatwiej zabrać.

Mniejszy ale jest. Dla mnie jedyne co ma zalety mobilności to telefon z dobrym aparatem .
    To może Nokia 808? Na Dpreview wypadł świetnie (GOLD AWARD):
    Review: Nokia 808 PureView: Digital Photography Review
    i rozmiary matrycy robią wrażenie:

A to że Tobie ergonomia i jakość FF-a nie potrzebna nie oznacza że inni też tak mają
    Jakość FF (tj. 5DmkI) mam już z mniejszej matrycy - w OM-D (powołując się na wykresy DxOMark, jakoś to trzeba mierzyć). Ergonomia - cóż, godzę się na pewne kompromisy dla zysku na gabarytach i wadze. Aparaty typu EPM2 czy NEX3 nie mają dla mnie akceptowalnej ergonomii, ale już NEX7, OM-D czy Xpro1 jak najbardziej. Można mieć jeszcze lepszą, ale taki 1D ma lepszą niż 5D, a co z tego skoro gabaryty już nie do zaakceptowania.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Ofensywa Sony

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Jakość FF (tj. 5DmkI) mam już z mniejszej matrycy
    Na wykresach i w tabelkach - nimi się zdjęć nie robi .
    Napisałeś też że" jakoś to trzeba mierzyć" - pytanie po co? Nie masz oczu ? Ja mam (może nie jakieś rewelacyjne - noszę okulary) ale mnie one do oceny moich potrzeb w zakresie co dany aparat wypuszcza wystarczają w zupełności .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów