Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Canon EF 70-200 mm f/4 L USM

Mieszany widok

Bywalec Awatar welury
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EF 70-200 mm f/4 L USM

70 - 200 f 4 L posiadam i mogę każdemu polecić. Nie jest drogi bardzo, bardzo ostry od f 4 na wszystkich ogniskowych.
    Jak komuś nie jest koniecznie potrzebne f 2,8 i obejdzie się bez stabilizacji to ideał. Ja osobiście nie czuję potrzeby światła 2,8 i tak głębia ostrości jest mała. Stabilizacja mogła by być, chociaż w normalnych warunkach daję sobie radę bez niej.
    Pozdrawiam

Domyślnie Odp: Canon EF 70-200 mm f/4 L USM

Witam,
    miałem na początku 70-300 IS i zdjęcia wychodziły słabo ostre pomimo stablilizacji (tej też trzeba umieć używać). Myślałem, że to wina aparatu, więc 20D zamieniło się na 40D i dalej była du.. Sprzedałem i kupiłem 70-200 4L dopłacając tylko 500 zł. NARESZCIE fotki były ostre!!! Autofokus odżył - teraz zawsze ostrzył w punkt, a nie jeździł kilka razy po zakresie jak w poprzednim.
    Zrobiłem nią sporo zdjęć i muszę przyznać, że ma tylko jedna wadę (oprócz ceny :grin - zdjęcia pod światło to straszne bliki i flary. Wystarczy jednak założyć osłonę i nie robić fotek ze źródłem światła w kadrze i jest super.
    Teraz o pełnej klatce - jest super. Minimalna winieta sama się usuwa w wywołaczce :grin Z konwerterem 2x przy pełnej klatce nie zauważyłem spadku jakości - robiłem testy i jakość była porównywalna (po zaklejaniu styków dalej jest jasno (400 f4) ale nie dział AF - bez zaklejania styków dużo ciemniej, ale AF działa dobrze).

Stara prawda mówi - I TAK SKOŃCZY SIĘ NA L-ce Więc nie kombinuj i od razu kup L-kę

Pozdrawiam
    Les
    Ostatnio edytowane przez scaners3d ; 16-09-2012 o 21:23

Uprawnienia umieszczania postów