Zauważyłem, że w okularze wizjera w samym środku pola wizjera, wytarła się powłoka antyrefleksyjna, przez co obraz stał się mniej wyraźny. Czy poradzić może tylko wymiana okularu, czy też lepiej się do tego przyzwyczaić
Pozdrawiam.
Zauważyłem, że w okularze wizjera w samym środku pola wizjera, wytarła się powłoka antyrefleksyjna, przez co obraz stał się mniej wyraźny. Czy poradzić może tylko wymiana okularu, czy też lepiej się do tego przyzwyczaić
Pozdrawiam.
Moim zdaniem odpowiedź podwójnie twierdząca. Poradzić może tylko wymiana i lepiej się do tego przyzwyczaić.:wink:
Tak nawiasem to zdarza mi się też robić zdjęcia starym Zenitem B, w którym prawie nic nie widać a wszelkie powłoki (o ile w ogóle były) już dawno znikły i jakoś coś tam widać w wizjerze i zdjęcia się da robić. Dlatego akurat powłoki na wizjerze bym sobie darował.
EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM
Jak Ci się "starła" zaraz po zakupie nówki, w okresie gwarancji, w czasie normalnego użytkowania to może znaczyć, że coś od nowości było nie tak, a jeśli body jest "wiekowe" to jestem zdania jak Heilsberg.
Wymiana okularu, sam powłoki nie naniesiesz raczejA i chyba nigdzie nie regenerują, przynajmniej nie słyszałem. A jak do tego doszło? Może próbowałeś czyścić zbyt silnym alkoholem?
5D, stałki, zoomy