Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: dysk na zdjecia online z zabezpieczeniem przeciwko hakerom.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie dysk na zdjecia online z zabezpieczeniem przeciwko hakerom.

Planuje dluga podroz, w ktorej konieczne bedzie kopiowanie zdjec na serwer w przydroznych kafejkach internetowych - szukam uslugi, ktora mi na to pozwoli.

Boje sie troche tego, ze moge gdzies trafic na keyloggera lub cos w tym stylu - dlatego zalezy mi na tym, aby usluga ta umozliwila ustawienie innego hasla do wrzucania zdjec na serwer, a innego do ich kasowania (ktorego w podrozy uzywac po prostu nie bede). A juz idealnie byloby wtedy, gdyby jeszcze inne haslo sluzylo do ogladania ich - tak, zeby oprocz usuniecia moich zdjec, nie dalo sie ich tez ukrasc.

Zna ktos cos takiego?
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 13-09-2012 o 09:56 Powód: tekst nieczytelny na ciemnym tle forum

Coś już napisał Awatar Hadrian
    Miasto
    Wawa

Domyślnie dysk na zdjecia online z zabezpieczeniem przeciwko hakerom.

Kup hosting, postaw ftp, zrob kilka kont - ustawionych na banowanie usera po 3 nieudanych probach logowania. Logujesz sie w cafe na pierwsze konto wysylasz foty z po zakonczeniu blokujesz konto 3 blednymi logowaniami.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: dysk na zdjecia online z zabezpieczeniem przeciwko hakerom.

tak głupio spytam:
    gdzie ta podroż?
    jakie pliki chcesz zgrywać?
    pytam dlatego ze tez podróżuje i szczerze nie wyobrażam sobie zrzucania zdjęć na serwer w sensie np raw
    zwłaszcza w tych ciekawszych krajach net chodzi jak chodzi i po prostu może być z tego ****
    lepiej weź dysk zewnętrzny i na niego zrzucaj lub po prostu zrzucaj na picase
    ja osobiście do tej pory targałem laptoka z zewnętrznym dyskiem i kopiowałem
    teraz z mk3 mam 100 gb w aparacie i na wymianę następne 60gb w kartach

Dopiero zaczyna

planuje podroz autostopem do Japonii. Zalezy mi rowniez na ochronie zdjec przed kradzieza fizyczna lub po prostu zgubieniem, dlatego wole dysk online.

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Na nikoniarzach przecież Ci już doradzono.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Dopiero zaczyna

nie lubie ograniczac sie do jednego zrodla informacji.

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Uzależniony

Hellbike, czy wysyłałeś kiedyś na jakiś serwer z komputera dane? Wiesz ile czasu trwa wysłanie (nie ściągnięcie) 1GB "szybkim" łączem na serwer w sieci? Ile danych zamierzasz wysyłać i ile czasu na to planujesz przeznaczać? Przypuszczam, że nie do końca wiesz, co może czekać Twój plan. Gwarantuję Ci, że zrzucenie 16GB karty w kafejce w Nowym Jorku zajmie Ci circa dwa dni w najlepszym razie. Nie wiem jak w Pekinie, czy Kualalumpur.. Myślisz, że jakie oni tam transfery mogą oferować klientom? Chyba że będziesz wysyłał po kilka szt. RAWów, to wtedy godzinka i po sprawie..
    Pomijając kwestie czasowo-transferowe, to zdecydowanie najlepsze dla Twoich potrzeb będzie konto na którymś z sugerowanych przez Zbyszko666 czy podobnym hostingu plików.

Napisz koniecznie po wyprawie, co wyszło w praktyce z tego wysyłania, oraz ile w rezultacie musiałeś wydać w przypadkowym miejscu na zakup dysku/kart pamięci , czego Ci nie życzę.

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

U mnie 1 GB idzie sobie na ADrive'a rowno godzine
    Jezeli chodzi ci o keyloggera to jest inne rozwiazanie o ile bedziesz mial cos komputropodobnego - notebook, iPad etc., mozesz sobie kupic karte SIM -> eConnect in Japan . Tylko kwestia ceny...
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    U mnie 1 GB idzie sobie na ADrive'a rowno godzine
    Czyli ok. 50-60 RAW'ów ze starszego APSC, lub ~35 z 5dMk3. Wysyłasz z kafejki czy z hotelu?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów