Mieszkam w małej miejscowości i trudno tu o takie rzeczy... W czwartek będę w mieście to popytam w hurtowniach.
Znalazłem jeszcze kondensator w żarówce błyskowej (72ws) 330v i 1000uF...
Mieszkam w małej miejscowości i trudno tu o takie rzeczy... W czwartek będę w mieście to popytam w hurtowniach.
Znalazłem jeszcze kondensator w żarówce błyskowej (72ws) 330v i 1000uF...
To napięcie to max przy jakim producent gwarantuje prawidłowe działanie komentatora, natomiast pojemność naj lepiej taka sama.
Pozdrawiam Robert K.
Sent from my HTC Vision using Tapatalk
Pozdrawiam Robert K.
Obejrzałem wszystko ale nie znalazłem nic nadzwyczajnego, dodałem miejscami taśmy izolacyjnej, błyskać błyska a czy za każdym razem okaże się na najbliższej sesji.
W jednej sztuce I wersji miałem problem z głośniczkiem wystarczyło dać taśmy izolacyjnej i przestał wydawać dziwne dźwięki podczas ładowania w II wersji jest w całkiem innym miejscu.
Jakby kogoś ciekawiło jak wygląda kondensator w YN-560 II
Widząc co ten kondensator potrafi aż zacząłem się bać tej lampy![]()
U mnie też głośniczek wydawał dziwne dźwięki, więc jak przywrócę lampę do życia to również go odizoluję.
W mojej YN 560 jest identyczny kondensator, tylko że dodatkowo widać że ma wypukłą górę (oznaka że jest do wymiany)
Rozesłałem pytania po hurtowniach, ale na razie same negatywne odpowiedzi![]()
Pakuj 1500uF, nic się nie stanie (mówię z pozycji elektronika-amatora). Na wyższe napięcie tez może być, byle nie niższe.
z kondensatorem o identycznych parametrach może być problem, jeśli chodzi o napięcie to możesz dać i 600V, układ i tak nie naładuje więcej jak 300 z kawałkiem czy nawet nie cale 300. gorsza sprawa z pojemnością.
tutaj jest tyle ze na 350V więc się nada: Aero 1400 uF 350 vdc capacitor CGS142T350W5C3PH Computer Grade large | eBay