Hey!
Na początek pozdrówka z ciepłej Brukselidla zmarźniętych z Polski :P
Muszę kupić do laptopa kartę WIFI bo mam możliwość korzystania z internetu za free ale muszę mieć tą kartę. Niestety jednak nie bardzo się na tym znam a nie mam czasu i możliwości na szukanie informacji w necie.
Na allegro znalazłem karty do notebooka oraz jakieś takie urządzenia podłączane na USB a ceny są baaardzo różne. w zasadzie od 60zł do 300zł i więcej.. Czy może ktoś z Was jest "w temacie" i może mi pomóc? Chciałbym aby karta była do 200zł a jednocześnie nie była do bani.. Tu gdzie aktualnie mieszkam jest sporo sieci radiowych "w powietrzu" bo moja karta WIFI w drugim laptopie (wbudowana) wykryła 5 sieci do których mogę się podłączyć. Zależy mi na tym aby ta nowo kupiona karta nie była słabsza. Nie wiem gdzie znajdują się nadajniki - rutery czy tam anteny - więc nie chciałbym aby po zakupie karty okazało się, że jest za słaba i nie wykrywa lub wykrywa ale ma za słaby sygnał... jakie minimum powinny mieć te karty... Jest jeszcze jedna rzecz... transfer. Widziałem karty które miały 11Mbps a są też karty z 108Mbps.. czy wystarcza mi 54Mbps? myślę, że tak ale wolę się upewnić..
Ps.. zapomniałem jak nazywają sie karty wsuwane do laptopów.. (tak jak blue connect) ktoś mi przypomni?
ps2 jak dobrze pamiętam... ktoś z szanownych forumowiczów jest z Brukseli.. więc pytanie.. gdzie można tanio kupić w Brukseli taką kartę??