-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów![]()
![]()
Możesz też uzyć teleobiektywu i zwiekszyc przyslone tak zeby zdjecia nie byly przeswietlone.
Jak uzyjesz odpowiednio duzej ogniskowej to nie bedziesz potrzebowal przyslony f2
--
Pozdrawiam
Krzysztof Zagórski
A jeśli planuje uzyskać pole widzenia obiektywu powiedzmy 50mm przy f2 - jaki teleobiektyw da taki obrazek? Żaden. Więc myślę, że to zła droga, bo zmienia nam to kompletnie obrazowanie (a to chyba jest dużo ważniejsze niż technikalia jego uzyskania).
Proponuję zatem albo filtr polaryzacyjny/ND - tu łatwo obliczyć po ostatnich zdjęciach jaki będzie potrzebny, albo/i korzystanie z HSS.
--
Pozdrawiam
Krzysztof Zagórski
Wystarczy zainwestować w system CokinP i filtr HiTech. Wyjdzie ok 300zł za całość...
Ewentualnie kupić taniech chinczyka za 10 Euro albo i taniej i sprawdzić chociaż czy to dobra droga zanim wyda się więcej....
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Witam, podepnę się pod temat lampy błyskowej w plenerze.
Szukam takiego zestawu który pomógłby mi robić zdjęcia w pełnym słońcu a czasem późnym popołudniem. O ile późnym popołudniem pewnie wystarczyłby mi softbox 30x30cm i lampa systemowa tak w pełnym słońcu pasowałoby coś mocnego . Znajomy korzystał z lampy 600ws i z taką też mocą chciałem kupić. I tu pytanie czy ktoś może polecić lampę z akumulatorem do pleneru ? Mówię o samej lampie , bo beauty dish itp to już inna kwestia . Gdzieś znalazłem informacje o fomei phanters 600mini ok 1800zł i HD-600V Jinbei ok 1990zł ale może jest coś po środku ? Zdjęcia będę głównie wykonywał ludziom (pełne sylwetki) Proszę o pomoc osoby które miały do czynienia z lampą w plenerze o propozycje lamp ?
Dziękuje
Canon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itp
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.