zgadzam się w 100% z bangi i michael_key. Prawnie chyba wygląda to tak, że nie może każdy robić kto przyjdzie do kościoła zdjęć tym bardziej że pojawił się i nie był umówiony na zlecenie ani z nikim nie uzgadniał. To jest już bezczelność tego człowieka i później jeszcze telefon prosić. Taka osoba powinna się spalić ze wstydu, ale widać że go nie ma. Ja napewno bym nie pozwolił wykonywać zdjęć i wyprowadził bądź wyprosił taką osobe bo mnie o to nie pytała czy uzgadniała żeby mojej rodzinie robić zdjęcia jak ktoś tego sobie nie życzy. Tak nie można robić. Każdy by tak zrobił bo to jest osoba postronna i nie wiadomo co mu przyjdzie do głowy i zdjęcia będzie miał oraz nasz wizerunek może gdzieś wykorzystać. Trzeba mieć zgodę na wykonywanie zdjęć osób fotografowanych co innego jest z osobami mediów. Od tego jest umowa i odpowiednie zapisy. A te zdjęcia, które zrobił może zamieścić na swojej stronie, a my tego nawet nie będziemy wiedzieć bo skąd. Wykorzysta je np. do swojego portfolio i co wtedy też będzie oki. Czy ktoś z Was też by tak chciał żeby ktoś nagle wparował bez waszej wiedzy,zgody i robił wam zdjęcia napewno nie. Dla mnie to jest niepojęte jak takim wogóle można być i jeszcze numer prosić. Ja bym poprosił o jego dane jak taki jest odważny i mądry.