Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: C 28mm 1.8 i C 50mm 1.4 zamiana na C 35mm 1.4 L

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: C 28mm 1.8 i C 50mm 1.4 zamiana na C 35mm 1.4 L

Tak jak napisałem wyżej, gdy robiłem z bliska nic nie regulowałem - 0, gdy z daleka +15. Z bliska na +15 było mniej ostro niż na 0.
    Miałem klika egzemplarzy tego szkła i każde było takie same. Ostre z bliska i bardzo mydlane z daleka. Do tego tego wszystkiego ten Canon naprawdę nie grzeszy celnością, a robienie zdjęć w ruchu przy słabszym świetle to mordęga.

Początki nałogu Awatar homesicalien

Domyślnie Odp: C 28mm 1.8 i C 50mm 1.4 zamiana na C 35mm 1.4 L

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Tak jak napisałem wyżej, gdy robiłem z bliska nic nie regulowałem - 0, gdy z daleka +15. Z bliska na +15 było mniej ostro niż na 0.
    Miałem klika egzemplarzy tego szkła i każde było takie same. Ostre z bliska i bardzo mydlane z daleka. Do tego tego wszystkiego ten Canon naprawdę nie grzeszy celnością, a robienie zdjęć w ruchu przy słabszym świetle to mordęga.
    To samo. 5D2, 50/1.4. Blisko: adjust od 0 do 7. Daleko: 20 (koniec skali). Używam 9. Plus losowość w trafianiu. Porażka. Dodatkowo 1.4 to prawie sam bokeh. Ale sytuacja wśród 50tek pod EF jest taka, że ludzie i tak kupują. To sobie ponarzekałem. Pewnie nawet jak kupię 35 poczekam ze sprzedażą tej cudownej 50tki, co by zobaczyć czy jej potrzebuję.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów