Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Obiektywy Samyang

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Obiektywy Samyang

Cytat Zamieszczone przez Korba Zobacz posta
    Dzięki - Bolek02 ja też mam Canona 50d więc powinno być dobrze. Ja sobie wypatrzyłam ten szeroki kąt Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC Aspherical Canon, bo jak szukałam oryginału to się za głowę złapałam :/ nie stać mnie. A teraz ku mojej uciesze dobre opinie- bardzo dziękuję za pomoc!
    Jak chcesz kupić fish-a do 50D, to proponuje Zenitar-a. Bajeczne szkło, niedrogie i wg. mnie napewno nie gorsze od Samyanga.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Majkes Zobacz posta
    Nawet tutaj na forum jest porównanie, że Samyangowi bliżej do Lki a nie do 85mm więc nie wiem co Cię w tym dziwi
    Optycznie może i tak, pod warunkiem, że trafisz w punkt. Jednak z doświadzenia wiem, że to się zdarza raczej rzadko, szczególnie jeśli cele ruchome
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Optycznie może i tak, pod warunkiem, że trafisz w punkt. Jednak z doświadzenia wiem, że to się zdarza raczej rzadko, szczególnie jeśli cele ruchome
    Ja z doświadczenia wiem, że większą częśc historii fotografii ludzie jakoś w te punkty jednak trafiali. A z mojego doświadczenia wiem, że po wprawieniu się z live view i powiększeniem trafiam praktycznie zawsze, co kto lubi.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Majkes Zobacz posta
    [...]A z mojego doświadczenia wiem, że po wprawieniu się z live view i powiększeniem trafiam praktycznie zawsze, co kto lubi.
    A mozna spytać co w ten sposób fotografujesz i na jakich przysłonach? Niezależnie od tego jak to drzewiej bywało, autofocus spowodował rewolucję w fotografowaniu dynamicznych scen. Choćbyś nie wiem jak się wytężał , z manualem 85@1.4 nie poszalejesz nawet w połowie tak jak ze szkłem posiadającym sprawny AF. Ten Samyang daje piękny obrazek, ale do pewnych zastosowań po prostu się nie nadaje.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    A mozna spytać co w ten sposób fotografujesz i na jakich przysłonach? Niezależnie od tego jak to drzewiej bywało, autofocus spowodował rewolucję w fotografowaniu dynamicznych scen. Choćbyś nie wiem jak się wytężał , z manualem 85@1.4 nie poszalejesz nawet w połowie tak jak ze szkłem posiadającym sprawny AF. Ten Samyang daje piękny obrazek, ale do pewnych zastosowań po prostu się nie nadaje.
    Oczywiście, jednak ja robię portrety i zupełnie mi brak AF nie przeszkadza. Przyszłony to 90% 1.4 i 2.0/ Medium format sobie radzi to czemu ja mam nie . Praca z samyangiem jest dla mnei szybsza i pewniejsza niż wcześniej na 50 1.8

Przykładowe foty które zrobiłem samyangiem:

Ostatnio edytowane przez Majkes ; 20-09-2012 o 17:29

Uprawnienia umieszczania postów