Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
Jutro w wolnej chwili zadzwonie i dopytam jaka może być tego przyczyna bo po weselu jestem załamany. Kościół i sala niemal 100% w punkt- a sporadycznie jak nie trafił to z mojej winy O plenerze i zdjeciach nazewnątrz się nie wypowiadam bo wiecie..
Dodam, że pracowałem na nie swoim 50D.
Napisz proszę jak sprawa się potoczy po wizycie w serwisie-jestem ciekaw efektu ich działania .
Ja znalazłem pewną prawidłowość w działaniu AFa z moimi obiektywami. Ciemno - dobrze; jasno do ok 2m dobrze, dalej loteria.
Dzisiaj miałem okazję przetestować 17-55/2,8 IS -wzorcowe szkło (podobno) Canona i efekt podobny ( nie wspominając o koszmarnej winiecie w porównaniu z moim Tamronem). Na nówce 60D dokładnie tak samo. Oczywiście dokładnie przedmuchałem czujniki prze testami. Nie mam złudzeń - coś jest nie tak w oprogramowaniu obiektywów Canona. Przeglądałem dziś fotki robione Nikonem D 5100 z plastikowym 18-55 - człowiek kupił sobie "lepszy aparat" na zagraniczną wycieczkę - żadnego przygotowania do zdjęć i....wszystko ostre na zielonym kwadracie!
Może to teoria spisku, ale ktoś użytkowników Canona robi w balona!