oczywiście
oczywiście
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
i jak się sprawa potoczyła?
Haba - zostawili Ci puszkę na wieczne pożyczenie czy ją oddałeś?
Zaix - dalej problemy?
30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |
majne zdjecisza
Być może za niedługo opublikuję spory materiał z przykładami na temat Canona, różnych sampli, które wykonuję. na różnych korpusach i różnych szkłach. W skrócie-boczne punkty nie działają prawidłowo. Problem D800 został rozdmuchany, gdzie ludzie czepiali się i czepiają każdego odstępstwa od LiveView na skrajnych bocznych punktach AF, żądając od serwisu zbieżności pomiędzy AF fazowym a LV. W Canonie jest dokładnie to samo tylko nie na jednej stronie, w szczególności na bliższe odległości, jasnych obiektywach i kącie szerszym niż 50mm, choć jasne szkła jak 85 1.8 oraz 135 2.0 też na bocznych zaliczają wpadki. Istnieje też rozrzut pomiędzy sztukami. Dla szkieł 2.8 jak 24-70L i 70-200L i ciemniejszych jest ok. To tylko dwa szkła, które testowałem dla których "dobre" korpusu nie mają problemu.
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
Zaix, jestem bardzo ciekaw co napiszesz, ostatnio także pobadałem, niestety tylko swój zestaw i zobaczymy czy będzie podobnie.
EOS 5D Mark III, C24-70 f/2.8L, C70-200 f/4L IS, C85 f/1.8, C430 EX II
Panowie witam w waszym klubie. Od poniedziałku Af zaczął głupieć. Body kupione w maju b.r. Af od nowości poezja. Machnięte raptem 15K fotek i od kilku dni loteria z Af. Na LV w punkt a normalnie FF lub w punkt, ale nigdy w punkt kilka razy pod rząd. Szkła 24LII i 85LII. Oczywiście mowa o fotkach od pełnej dziury. W piątek jadę do CSI na kalibrację. Zobaczymy czy coś to da.
Ja bym odpuscil kalibracje (na razie) a wyczyscil kurz ze srodka. Paproch na sensorze AF moze spowodowac problemy![]()
Fakt jest trochę kurzu ale na lustrze ale dmuchanie nie usuwa go :/
A na plytce AF tez jest?
Nie wiem czy przeoczylem. Nr seryjne walnietych puszek, moze faktycznie wyszla seria gdzie zamontowano wadliwe elementy, ale nie bylo tego na tyle duzo by sie przyznali..
Czy tylko puszki z 3 na 6 pozycji maja problemy czy tyczy sie to tez innych seri?