Strona 138 z 143 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Minął miesiąc, zaix - czy udało Ci się rozwiązać problem?
    Czy milczenie mamy brać za dobrą monetę? (jak u habakuka )

Uzależniony Awatar kaindox

Też mi się tak wydaje

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez FLOYD Zobacz posta
    Może to nie 5d3 ale układ AF ten sam 1D X Product Advisory
    Tylko objawy trochę nie związane z wątkiem.

1. AF searches but does not lock in on the subject.
    (Caused by minute particles produced by wear mentioned above.)
    2. The image shown in the viewfinder is “blurry” or “not steady”.
    (Occurs if wear progresses.)

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    ta historia to jakaś kpina

wykup bilboard widoczny z okien Canon Polska z ładnym rysunkiem body, krótkim i treściwym hasłem
    i odnosnikiem do stosownego www ...reklama dźwignią handlu

rozmawiałeś z kimś z Canon PL a nie tylko z serwisu ? może poproś CP o wyznaczenie kogoś kto przetestuje
    aparat i dowiedzie nieudolności lub braku działań serwisu ?
    W Lublinie był taki bilboard:"Mecenasie (tu, gościu wymieniony z imienia i nazwiska) oddaj pieniądze". Okazał się bardzo skuteczny.
    Koszt, to około 1000zł miesięcznie.
    Pozdrawiam
    jacek

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mysiaty Zobacz posta
    W Lublinie był taki bilboard:"Mecenasie (tu, gościu wymieniony z imienia i nazwiska) oddaj pieniądze". Okazał się bardzo skuteczny.
    Koszt, to około 1000zł miesięcznie.
    Pozdrawiam
    jacek
    zapomniałem dopisać ,że chyba wystarczył ten miesiąc

Początki nałogu

Niestety nie udało się. Sprzęt już odebrałem z Niemiec, ale dalej działa jak chce w zależności od odległości, tylko inaczej itp itd. Lewa vs prawa-też źle. To co było lepiej teraz działa gorzej, to co działało gorzej teraz działa lepiej. Już mi się odechciało rozpisywać, podobnie jak robić zdjęcia. Moja rada-kupić dobry, wymieniać do skutku na początku. Przychylam się po tym wszystkim do rady jednego z forumowiczów. Jeżeli chcesz kupić sprzęt za 13K zł to musisz mieć znacznie więcej w razie wymiany. Serwis w pewnych przypadkach nie pomoże. Próbowałem ponad rok, sprzęt był w serwisie w Polsce, w Berlinie i Hamburgu. Nigdy nie dostałem w pełni sprawnego. Poprawiając jedno rozregulowali inne i tak w kółko. Nie ma to najmniejszego sensu. Testowanie mam dość-nie potrzebuję innej osoby do testowania-widzę co się dzieje po każdym serwisie. Wyrzuciłem w błoto pieniądze płacąc za mój zestaw: korpus i szkła. Straciłem pieniądze na podróż, straciłem pieniądze na zdjęciach, które zrobić mogłem w tym czasie. Taka prawda. Ciężko by mi było zaufać kiedykolwiek tej marce-czuję się oszukany i tyle, mam 100% podstawy do takiego myślenia. Powodzenia. Nikomu nie życzę takich przygód, bo zamieniają pasję w szczerą niechęć.

PS: dla przykładu wg optycznych liczba pomyłek dla 24-70 wynosi 3%, opierając się na swoim doświadczeniu potwierdzałem to dawniej w 100%, praktycznie trafiał zawsze. Pewniak.Teraz 30% strzałów to pudła. Nie mówię nawet o innym punkcie niż centralny. Mniejsza o to i opisywanie problemu z osobna z każdym szkłem...
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 01-07-2013 o 17:41
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Uzależniony

Stawiam na problem spowodowany przez niedosmarowanie oficjalnie potwierdzone przez Canona dla 1Dx. Po prostu w jedynce szybciej to wyszło, bo takie puszki w kapitalizmie są intensywnie eksploatowane. Na razie serwisanci kalibrują 5D3 razem z mikro-opiłkami w układzie, bo nie ma oficjalnej noty serwisowej. Myślę, że to kwestia czasu - czego Ci życzę Zaix, oraz innym nam .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Stawiam na problem spowodowany przez niedosmarowanie oficjalnie potwierdzone przez Canona dla 1Dx. Po prostu w jedynce szybciej to wyszło, bo takie puszki w kapitalizmie są intensywnie eksploatowane. Na razie serwisanci kalibrują 5D3 razem z mikro-opiłkami w układzie, bo nie ma oficjalnej noty serwisowej. Myślę, że to kwestia czasu - czego Ci życzę Zaix, oraz innym nam .
    Ej coś nie bardzo ta teoria. Są na rynku już bardzo zajechane egzemplarze 5dMkIII. Nie ma też fali zgłoszeń o problemach z tą puszką. Gdyby coś takiego było to byłaby burza w całym necie, a tu coś tam ktoś pisze ale są to raczej przypadki odosobnione.
    Być może Canon zrobił jakąś wadliwą serię do czego się oczywiście nie przyznają ale szybko to zdiagnozowali i teraz bankowo zamiotą sprawę pod dywan, bo to jest raczej sprawa incydentalna, a nie globalna (jak było np. w 1DmkIII).
    Co do przypadku kolegi zaix - szczerze współczuję i nie dziwię się rozgoryczeniu. Dla mnie tylko dziwne jest czemu tej puszki nie da się wymienić na nową skoro się jej nie da naprawić?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-07-2013 o 18:42
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    [...]
    Co do przypadku kolegi zaix - szczerze współczuję i nie dziwię się rozgoryczeniu. Dla mnie tylko dziwne jest czemu tej puszki nie da się wymienić na nową skoro się jej nie da naprawić?
    No, to pytanie padało już tutaj wielokrotnie.

Dopiero zaczyna

W następnym odcinku okaże się, że 5d miał przeszczepiony mózg nieznanego brata bliźniaka 60d, nieświadomie ożenił się z nieślubną siostrą szwagra 1dX i zachorował na niespotykaną w świecie aparatów odpowiedzialnych niewymienialność...

Czytam, czytam ten wątek i oczom nie wierzę... Jestem teraz trochę zawalony pracą, ale postaram się sytuację dokładnie przeanalizować i opisać. Zrobię wszystko co w mojej mocy by tekst pojawił się na jakimś znaczącym portalu branżowym - może takie działanie odniesie jakikolwiek skutek.

Potrzebuję trochę czasu, wszak wątek ma ponad 1300 postów, a nie chcę popełnić jakiś przekłamań w tekście.

Zaix, Habakuk - będziecie w stanie odpowiedzieć na kilka moich pytań via mail?

Pozdrawiam
    MK

Wysyłane przy użyciu aplikacji Tapatalk HD

Strona 138 z 143 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów