Niestety nie udało się. Sprzęt już odebrałem z Niemiec, ale dalej działa jak chce w zależności od odległości, tylko inaczej itp itd. Lewa vs prawa-też źle. To co było lepiej teraz działa gorzej, to co działało gorzej teraz działa lepiej. Już mi się odechciało rozpisywać, podobnie jak robić zdjęcia. Moja rada-kupić dobry, wymieniać do skutku na początku. Przychylam się po tym wszystkim do rady jednego z forumowiczów. Jeżeli chcesz kupić sprzęt za 13K zł to musisz mieć znacznie więcej w razie wymiany. Serwis w pewnych przypadkach nie pomoże. Próbowałem ponad rok, sprzęt był w serwisie w Polsce, w Berlinie i Hamburgu. Nigdy nie dostałem w pełni sprawnego. Poprawiając jedno rozregulowali inne i tak w kółko. Nie ma to najmniejszego sensu. Testowanie mam dość-nie potrzebuję innej osoby do testowania-widzę co się dzieje po każdym serwisie. Wyrzuciłem w błoto pieniądze płacąc za mój zestaw: korpus i szkła. Straciłem pieniądze na podróż, straciłem pieniądze na zdjęciach, które zrobić mogłem w tym czasie. Taka prawda. Ciężko by mi było zaufać kiedykolwiek tej marce-czuję się oszukany i tyle, mam 100% podstawy do takiego myślenia. Powodzenia. Nikomu nie życzę takich przygód, bo zamieniają pasję w szczerą niechęć.
PS: dla przykładu wg optycznych liczba pomyłek dla 24-70 wynosi 3%, opierając się na swoim doświadczeniu potwierdzałem to dawniej w 100%, praktycznie trafiał zawsze. Pewniak.Teraz 30% strzałów to pudła. Nie mówię nawet o innym punkcie niż centralny. Mniejsza o to i opisywanie problemu z osobna z każdym szkłem...