Strona 132 z 143 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

To dziwne zachowanie w swiecie tysięcy egzemplarzy, ograniczonej kontroli jakości i silnej konkurencji.
    Jest oligopol Canona i Nikona. Nie ma konkurencji i w tym tkwi sęk.

O niewydolności polskich sądów pisałem na podstawie własnych doświadczeń w innych sprawach (rodzinne i majątkowe, [czas trwania, biegli i tak dalej]). Ale widzę, że 1glider potwierdził moją hipotezę, że z takiej sprawy też nic nie będzie. Żyjemy w państwie bezprawia. Czy Wam się to podoba czy nie. Za to łapówki można brać. Więc jak ktoś ma okazję to bez krępacji. Może i jest to naganne moralnie, ale nie ma odpowiedzialności karnej.

Albo można zostać biegłym. Duża kasa (więcej niż za ślubne zlecenie), a nic nie trzeba umieć i można opinię wydać nieprawidłową. Kto sprawdzi?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja bym jednak prosił żeby nie rozciągać dalej tej dyskusji na kwestie ogólno-gospodarczo-społeczne, bo się tu zrobi bajzel którego nie chcemy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    nie ma odpowiedzialności karnej.
    I znowu pozwolę sobie się nie zgodzić.

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

W segmencie FF DSLR klasy 5D3 nie ma silnej konkurencji - Nikon też stosuje takie praktyki, np. problemy z D800.
    Pozdrawiam, Krzysztof

Coś już napisał
    Miasto
    Dusseldorf / Krakow

@ Zaix, przyciśnij jeszcze raz serwis, a potem jeszcze raz, do momentu aż Ci naprawią lub powiedzą, że nie ma szans na naprawę. Berlin ma dobry sprzęt diagnostyczny, pisałeś chyba też, że miałeś też dobry kontakt z technikiem. Siedzę już troszkę w DE i wiem jak Niemcy podchodzą do takich spraw - ma działać.

Już raz zaproponowałem Ci pomoc, nie zareagowałeś Ponawiam więc ofertę: mogę podwieźć Twój aparat do serwisu ale w Dusseldorfie (tzn. okolicy Dusseldorfu) a potem go odebrać, przetestować na miejscu itp - troszkę kosztów zaoszczędzisz. Zdecyduj się szybko, w ten weekend będę przejeżdżał przez Katowice

Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na priv.

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta

już dawno pisałem że nie kupię przez ten wątek 5d3 - nie jestem sam hehe
    Czytałem wątek od początku i świadomie kupiłem 5d3.
    Robię zdjęcia, narobiłem ich już ze dwa tysiące.
    Sprzęt jest rewelacyjny, AF trafia w punkt bezbłędnie! Servo na serii działa tak, że zaparło mi dech, jak przejrzałem foty (z moim 5d2 nawet nie ma co porównywać!)

Jestem, póki co, cholernie zadowolony z zakupu i mam nadzieję, że żadna wada nie wyjdzie w praniu.

Acha, mój sprzęt jest z serii 4.

Początki nałogu

Super. Też od poczatku twierdze ze moj ma wadę bo powinno być tak jak piszesz.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Miasto
    Pod Tatrami

Moim zdaniem jedyna słuszna droga to katowanie serwisu do upadłego. Dokładnie jak pisze kolega - ma działać i koniec.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Tak, aż minie rok i oni stwierdzą, że sprzęt jest po gwarancji albo zaczną obciążać opłatami choćby za przesyłkę.

Miasto
    Pod Tatrami

Oczywiście można nic nie robić i biadolić na forum .
    Kapitan Wagner

Strona 132 z 143 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów