Ciesze sie, że opisałeś problem na forum tomdz. Ja właśnie jestem po serwisie w Berlinie. Sprzęt u nich został. Byłem tam pierwszy raz i muszę przyznać, że już na żytnia nie wrócę z bardziej zamieszanymi problemami. Nie wiem jaki będzie niestety efekt ale pewne wnioski już są co do podejscia i obslugi. Canon Germany w ramach goodwill request caly sprzet bedzie serwisowal za darmo po kontakcie z serwisem.
Jedno jest 100% pewne do czego doszedł tomdz. Z 35l itp prawa strona kuleje na kazdej powierzchni innej niż płaski cel serwisowy czyli w warunkach normalnych.Opisze sprawe jak już nie bedę musiał korzystać wyłącznie z komórki. Myśle, że jest jakiś problem produkcyjny.W każdym razie mimo, iż podczas setki zdjęć testowych prawa strona na 35l miała FF u mnie na każdym przedmiocie fotografowanym pod jakimkolwiek kątem, w serwisie z technikiem to nie wyszło na płaskiej tablicy testowej. Muszę im dosłać zdjęcia prezentujace problem. Ze 135l też byly jaja, ze standardowej odl testowej-wszystko w punkt, odeszlismy dalej-Ostrość nie była nawet na tablicy do testów-technik byl mocno zaskoczony. Nigdy czegoś takiego nie widział. Przynajmniej jest dialog i szczera chęć. Nie wiem jaki będzie efekt. Cóż...zobaczymy.