No w zasadzie tak. Dodam, że wymieniane body miałem już od ok. 3 tygodni oraz, że wcześniej jedną sztukę zwróciłem w czasie 10-dniowego okna.

Argumentów w sumie żadnych szczególnych nie używałem. Opisałem tylko w formularzu reklamacyjnym dokładnie problem i fakt, że testowałem z dwoma innymi egzemplarzami 35L oraz Sigmą 35, żeby wykluczyć wadę obiektywu. W uwagach zastrzegłem, że proszę o wymianę sprzętu na nowy.

Dyskusji też wielkich nie było - Pan z serwisu Cyfrowych napisał mi, jak mam przeprowadzić reklamację, wysłałem body i czekałem. Kilka razy dzwoniłem się dowiadywać o postęp - za każdym razem bardzo miła rozmowa, nikt mi nie dał odczuć, że sprawiam problem, czy coś takiego. Wręcz przeciwnie - kilkukrotnie przepraszano mnie za kłopot, czas oczekiwania na nową puszkę itd.

Jestem naprawdę zbudowany takim poziomem obsługi. Cyfrowe nie należą do najtańszych sklepów, ale w tym przypadku jestem naprawdę szczęśliwy, że dopłaciłem za markę. Nie zawiodłem się.

Może trochę głupio wygląda ta laurka na forum, którego Cyfrowe są właścicielem, ale naprawdę nie zostaje mi nic innego, jak ją wystawić. Sklepowi raz jeszcze dziękuję, a wszystkim innym serdecznie polecam.