Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Kupowac, cieszyc sie i przede wszystkim - robic zdjecia a nie na sile testowac w warunkach, ktorych nawet nie potrzebujemy w zyciu codziennym

ps
    Dla przykladu - ja robie glownie fotoreportaze koncertowe, gdzie 100% zdjec jest robionych na centralnym z przekadrowaniem.
    Skoro używasz tylko centralnego punktu, to czemu kupiłeś 5D3, a nie 6D Do fotoreportażu nadaje się chyba równie dobrze, a kosztuje mniej

Po tym watku zaczalem testowac reszte krzyzowych... Po co??? Sami wyciagnijcie wnioski czy warto ;-) Oczywiscie - zrobilem i jest ok, ale po co? Przeciez wszystkie zdjecia wychodzily ok a nawet jakby wyszlo, ze z prawej jest cos nie tak, to co? Zmienilbym body???
    Ja również robię większość zdjęć tak jak to opisałeś. Jest to przyzwyczajenie, które powstało w trakcie używania Canonów XXD i 5D, w których używanie bocznych punktów AF-a jest problematyczne. Jestem amatorem i może nie mam takiej wprawy jak Ty, bo po przekadrowaniu niestety 100% zdjęć nie wychodzi mi ostro. Miałem nadzieję, że po zakupie 5D3 wreszcie będę mógł bez obawy, używać bocznych punktów i odsetek trafionych kadrów będzie większy ??: Rozumiem, że skoro ich nie używasz, to wadliwe działanie bocznych punktów nie zrobiłoby Ci różnicy, ale IMO nie ma się co dziwić, że większości nabywców zależy na posiadaniu w pełni sprawnych egzemplarzy.

Takie historie jak u Habakuka wyjda bez testow KAZDEMU!!!!
    Pikczer czemu tak uważasz, skoro Tobie nie wyszły

gdyby nie ten watek wielu nie zauwazyloby zadnych problemow - oczywiscie mozna powiedziec czy to jest uzasadnienie problemu??? Nie - tylko wydaje mi sie, ze za duzo robi sie tu testow a za malo zdjec Jak ktos ma problem, to zobaczy go szybko w zyciu. A z tego co czytam (praktycznie caly watek), to WIEKSZOSC "odkryla" go po przeczytaniu tego postu i zrobieniu "testow"... ech...
    Zapewne masz rację, ale dzięki temu wątkowi odkrywamy skalę problemu :smile:
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 16-03-2013 o 15:38

Uprawnienia umieszczania postów