Strona 109 z 143 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Ponieważ na zagranicznych forach nie słychać o podobnych problemach z 5D3, więc może chodzi o to, że wielcy producenci od dawna wpadli na genialny pomysł, aby różnicować jakość swych produktów w zależności od kraju odbiorców. ...
    To wcale nie jest teoria spiskowa... Wystarczy porownac proszki do prania tej samej marki z Niemiec a te kupione w Polsce...niebo a ziemia...czemu?
    Ladnych pare lat temu, kiedy sluby robilo sie na tradycyjnych materialach swiatloczulych, mozna bylo zobaczyc roznice w jakosci.
    Taka np. Fuji Superia (tak tak, amatorski film) kupiony w niemieckim markecie, dawala ladny obrazek. Zakupiona w hurtowni polskiej powodowala rozstroj zoladka u niejednego laboludka, ktory chcial cos wiecej wycisnac z materialu.
    Sprzedawca powiedzial mi, iz na Polske ida klisze z jakiejs fabryki na Ukrainie ... I sprawa jasna sie stala ...
    W kwesti aparatow, nie dziwil bym sie, gdyby puszka po kontroli jakosci z wynikiem powiedzmy ponizej 95%, trafiala na rynki trzeciego swiata, czyli min. do Polski ...
    - .. -

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez arapaho Zobacz posta
    To wcale nie jest teoria spiskowa... /.../Ladnych pare lat temu, kiedy sluby robilo sie na tradycyjnych materialach swiatloczulych, mozna bylo zobaczyc roznice w jakosci.
    Taka np. Fuji Superia (tak tak, amatorski film) kupiony w niemieckim markecie, dawala ladny obrazek. Zakupiona w hurtowni polskiej powodowala rozstroj zoladka u niejednego laboludka, ktory chcial cos wiecej wycisnac z materialu.
    Sprzedawca powiedzial mi, iz na Polske ida klisze z jakiejs fabryki na Ukrainie ... I sprawa jasna sie stala ...
    W kwesti aparatow, nie dziwil bym sie, gdyby puszka po kontroli jakosci z wynikiem powiedzmy ponizej 95%, trafiala na rynki trzeciego swiata, czyli min. do Polski ...
    Gdyby to miała być prawda, to bezpieczniej byłoby kupować aparaty od TIP-ów sprowadzających je z Niemiec lub USA, niż z oficjalnej dystrybucji CP ??:

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Gdyby to miała być prawda, to bezpieczniej byłoby kupować aparaty od TIP-ów sprowadzających je z Niemiec lub USA, niż z oficjalnej dystrybucji CP ??:
    Od kilku lat mieszkam w UK. Wszystkie obiektywy kupilem online. Nie z Amazon czy Ebay, ze sklepow fot. majacych sprzedaz rowniez przez internet.
    Nie mialem nigdy problemow ze sloikami... W zasadzie nie znam nikogo tutaj, kto mial by jakies wieksze problemy ze sprzetem, a znam troche pracujacego w branzy luda ...
    Moze to teoria spisku, nie wiem ... ale nie boje sie tu kupowac sprzetu online ..w Polsce tak bym nie zrobil ..szczegolnie po przeczytaniu postow powyzej ...
    - .. -

Ja też od lat kupuje sprzęt od osob sprowadzajacych z Niemiec i ....... na razie nie mialem żadnych problemów.
    (miałem lub mam 40D, 50D, 550D, 5Dc, szkła: 16-35, 35 L, 17-40, 50 1.4, 50 1.8, 85 1.8, 135 L, 24-70 2.8, 70-200 2.8 IS, lampy błyskowe Canona), a 5Dc ma już 183 tys. klapnięć na jednej migawce).

Po tym co czytam tu na forum od dosc dawna to zaczynam tez co raz bardziej sklaniac sie do teorii ze na rynek wschodni trafia jakby gorszy sprzet - nie wiem pod jakim wzgledem (moze nie przechodzacy jakiejs kontroli jakosci czy cos). I dlatego nie mam zamiaru kupowac z dystrybucji polskiej.

PS. I to jest nie tylko w branzy fotograficznej ale i w kazdej innej (spozywcza, chemia, AGD/RTV ...)
    Ostatnio edytowane przez pawelxx ; 28-02-2013 o 19:28

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez arapaho Zobacz posta
    To wcale nie jest teoria spiskowa... Wystarczy porownac proszki do prania tej samej marki z Niemiec a te kupione w Polsce...niebo a ziemia...

Nie ma mowy o żadnej teorii spiskowej, to świadoma polityka gigantów światowego rynku wielokrotnie potwierdzona w różnych branżach.
    Zamiast kosztownej naprawy wybrakowanego sprzętu, wysyła się go na mniej wymagające rynki krajów drugiego i trzeciego świata - zwykły rachunek ekonomiczny.
    Na pociechę: nasz kraj jest już dość bliski awansu do pierwszej ligi, więc niedługo nasza sytuacja powinna się zmienić na lepsze. :-P
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Coś już napisał

Z tego co czytałem w tym wątku wynika, że problemy z AF mają też w krajach z pierwszej ligi.
    Może czytając tamte fora spece canona zainteresują się problemem.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Re: Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez set21 Zobacz posta
    Z tego co czytałem w tym wątku wynika, że problemy z AF mają też w krajach z pierwszej ligi.
    Może czytając tamte fora spece canona zainteresują się problemem.
    Czasami na CR coś się pojawia o AF 5D3 + 50 F1.2 L , ale buble tam także trafiają Finnish wearing on my 5D Mark III

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Dokładniej to jest tak: człowiek zdrowy, to ten który jeszcze nie wie o tym, że jest chory. :-)
    Dokładnie to jest tak: Nie ma ludzi zdrowych, są tylko nie zdiagnozowani
    I z naszymi puszkami chyba jest tak samo Ja nie sprawdzam, wolę nie wiedzieć. Pocieszam się tym, że mam z rynku niemieckiego

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta
    Pocieszam się tym, że mam z rynku niemieckiego

to nic nie zmienia

Dopiero zaczyna
    Miasto
    A, A

Mam 5DmarkII z rynku niemieckiego. Poniewaz i tak go nie sprzedaję na forum CB, to powiem: tragedia. AF mi biega, w zależności od szkła, po całej galaktyce. Za to 5DmarkIII z polskiego obiegu - trafia trywialnie w jaja komara z każdej odległości. I jak tu żyć...
    KAM-Arte

Strona 109 z 143 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów