Strona 101 z 143 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Bywalec

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Habakuk z tego co pamiętam używasz FoCal? Tam w Tools jest Camera Info - miedzy innymi pokazuje przebieg.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

nie używam.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Nie wiem co jest ale mi odejmuje "przebieg", pokazuje mniej niz w rzeczywistosci?
    Po czym wnosisz?
    W jednym aparacie, którym po wizycie w serwisie zrobilem "na oko nie więcej niż 10000" pokazało, że zrobiłem ok. 80000.
    5D3 raz sprawdzałem jesienią ubiegłego roku i pokazało ok. 16000 - wiarygodnie, potem już nie sprawdzałem.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta
    Habakuk z tego co pamiętam używasz FoCal? Tam w Tools jest Camera Info - miedzy innymi pokazuje przebieg.
    Ja używam, zaraz sprawdzę - to by było coś..

--- Kolejny post ---

No, niestety w wersji Standard nie pokazuje przebiegu.

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Kuba1 Bo licze... wiem ile zrobilem,w dodatku podlaczylem by sprawdzic stan "licznika"zapisalem cyfry,kliknalem pare razy podlaczylem jeszcze raz i...pokazalo ten sam "przebieg".

Dopiero zaczyna

Nie wierzę, że po takim czasie i po takiej ilości postów nikt nie pogratulował mającym problemy wytrwałości godnej wenezuelskiego scenarzysty.

To ile borykacie się z problemem w taki sam nieskuteczny sposób, świadczy o tym, że Was najnormalniej w świecie stać na trzymanie niedziałającego aparatu na gwarancji.

Żytnia ani Canon Polska, to nie okopane zasiekami bunkry, żeby nie można było skomunikować się z kimś z kierownictwa sygnalizując problem.

Ale ja jestem dziwny - wolę rozwiązywać problemy niż krzyczeć o nich w pustej studni przez pół roku.

Żeby była jasność - w żadnym momencie nie kwestionuję istnienia problemów. Zadziwia mnie po prostu sposób jaki wybraliście na jego rozwiązanie.

Miasto
    Kraków

pojechałbyś tam? pisał listy?

chyba nie wiesz o czym mówisz, więc i specjalnie nie ma się co obrażać ani śmiać.
    namiarów na ścisłe kierownictwo CP próżno szukać w sieci, ale po długich zabiegach udało mi się skomunikować z decyzyjną osobą z CP.

ponieważ tu nie załatwia się niczego na wiarę, ale obowiązują ich ścisłe procedury - człowiek poprosił o weryfikację problemu serwis. serwis twierdzi, że aparat został wyregulowany zgodnie z procedurami i jest sprawny.
    a ty możesz mówić, że nie jest. po prostu. masz jakieś pomysły? perswazja? parapsychologia? bójka? sąd?

na tę chwilę dostałem od CP inną sztukę 5d3 i ją sprawdzam. jest wyraźnie lepiej, choć na pewno nie świetnie.

Bywalec

Habakuk coś pomieszałem
    Kuba1 ja mam FoCal Pro w wersji 1.8.0.270W (to jest wersja release) - zauważyłem to przypadkiem, więc nie wiem od kiedy ma tą funkcję i czy jest ona dostepna tylko dla wersji PRO, ale dla 5dmkIII pokazuje prawidłowy przebieg.

Początki nałogu

Bardzo ciekaw jestem jak ten egzemplarz będzie pracował na bocznych z 35L.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Miasto
    Kraków

przede wszystkim jest znacznie lepiej w żarowym

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    pojechałbyś tam? pisał listy?

chyba nie wiesz o czym mówisz, więc i specjalnie nie ma się co obrażać ani śmiać.
    namiarów na ścisłe kierownictwo CP próżno szukać w sieci, ale po długich zabiegach udało mi się skomunikować z decyzyjną osobą z CP.

ponieważ tu nie załatwia się niczego na wiarę, ale obowiązują ich ścisłe procedury - człowiek poprosił o weryfikację problemu serwis. serwis twierdzi, że aparat został wyregulowany zgodnie z procedurami i jest sprawny.
    a ty możesz mówić, że nie jest. po prostu. masz jakieś pomysły? perswazja? parapsychologia? bójka? sąd?

na tę chwilę dostałem od CP inną sztukę 5d3 i ją sprawdzam. jest wyraźnie lepiej, choć na pewno nie świetnie.
    Tak droga sądowa, chyba że masz w pompie kasę jaką włożyłeś w aparat. (możliwe że czas poświęcony na to nijak się ma do zysków jakie możesz osiągnąć zamiast się sądzić, a to już twoja prywatna kalkulacja)

Strona 101 z 143 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów