Strona 85 z 143 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

i jeszcze jeden serwisowy.
    ja też tak umiem, tyle, że z regulacją AF. ale już coś, co się znajduje metr-dwa dalej będzie klapa.

Miasto
    Rabka-Zdrój

Śledzę od początku ten temat i jestem zaskoczony. Chciałem zmienić 5DmarkII na 5DmarkIII właśnie ze względu na system AF... , a tu takie jaja. Mam nadzieję że w końcu znajdzie się ktoś w firmie Canon, kto weźmie odpowiedzialność za sprzedawany przez siebie produkt.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

lol, nie wierzę że Ci coś takiego przesłali jako dowód. To nawet kpina nie jest... Może to są wycink ze środka kadru z miejsca trafienia AF . To sie naprawdę na grubszą aferę nadaje...

Początki nałogu

Ja dostawałem podobne zdjęcia z serwisu gdy chodziło o 50mm , głównie z sanek serwisowych. Mydlenie oczu...w odpowiedzi wysyłałem im moje zdjęcia z LensCal, gdzie wyraźnie widać było przesunięcie, nawet filetowe zafarby wyraźnie potwierdzały , że na danej płaszczyźnie nie ma ostrości. Była kłótnia telefoniczna, stwierdzili, że obciążą mnie kosztami. Obiektyw sprzedałem i sprawdziłem 4 inne. TO SAMO. Robią z nas idiotów.

Tu moje 35L. Lewa i prawa strona AF LINK. Oczywiście na LV dwie strony są idealne. Postaram się w najbliższym czasie dać inne przykłady z 135L

@Habakuk

swoją drogą ciekawe-wymienili Ci niby układ AF (bez komentarza) teraz mirror box...i dziwnym" trafem" dalej nie trafia...nie wiem czy tam ludzie nie mają pojęcia o fotografii czy mają polecenie "udowodnić, że jest ok bez ponoszenia kosztów"
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 13-02-2013 o 17:58
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

To ja mam inne pytanie Habakuk - moze warto zebys jak czlowiek uczciwie i otwarcie sie zapytal, czy jesli przyjedziesz osobiscie i zrobisz na ich oczach kilka zdjec, ktore beda mialy Twoj problem praktycznie na kazdej fotce, to czy bedziesz mial szanse zeby naprawiali Ci to na miejscu?

Początki nałogu

Spodziewałbym się następującej odpowiedzi -nasz serwis jest autoryzowany przez firme Canon i stosuje wszelkie procedury i normy wskazane przez producenta. Pański sprzęt został wyregulowany i naprawiony zgodnie z wytycznymi producenta. W razie wątpliwosci prosze o kontakt z producentem...coś w tym stylu...
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

wiesz co - mógłbym. tylko ja już nie wierzę w możliwości serwisu. dostali aparat i obiektyw na 2 tygodnie. twierdzą, że jest super. sądzę, że mam realne doświadczenie fotograficzne nie mniejsze lub mniejsze niewiele od tych panów, a nie umiem tym zestawem zrobić ostrego zdjęcia i przy żarówce i pod słońcem. sam widziałeś. może przesadzam - policzyłem, żena 150 klatek +- 10 jest akceptowalnych.

kto mi za taki wyjazd zapłaci? - mam +- 620 km w dwie strony plus dzień roboczy stracony na samą podróż i pewnie drugi w serwisie. sporo wydam i jeszcze więcej nie zarobię w tym czasie.

po trzecie? - jakimi środkami mogą mi to naprawić na miejscu, skoro twierdzą, że wymienili MirBox, razem z bagnetem. że zrobili wszystko, co można i aparat jest sprawny.

przy drugiej naprawie chciałem jechać osobiście, ale Pan na infolinii mnie ostudził, że z technikiem nie da się porozmawiać, a po drugie naprawa może wymagać sprowadzenia części więc i tak na miejscu nic nie wskóram.

dla mnie opcje serwisowe się skończyły. albo wymiana, albo wyrzucę ten aparat na śmietnik, bo pewnie w czasie, który poświeciłem na bawienie się w testy, zarobiłbym na kolejną sztukę, to trwa już bardzo długo.

--- Kolejny post ---

edit: odebrałem mail, że w poniedziałek ma dzwonić pan Grzegorz N. z serwisu, w sprawie dalszych działań - przesłania mi innego 5d3 na testy, albo określenia w jakich warunkach mój 5d3 nie trafia. krócej mógłbym odpowiedzieć w jakich trafia: w żadnych

no a po co mi 5d3 na testy, skoro mam inne 5d3 i drugie 35L i jeszcze 6d dostępne do testów w dowolnym momencie? ja świetnie wiem, jak działa sprawne 5d3 - świetnie

Jako socjologa zadziwia mnie zupełnie inny aspekt tej całej sprawy. Wątek ma póki co 78 tys. odwiedzin. Gdybym był właścicielem Canon Polska już jutro inna firma zajmowałaby się serwisowaniem sprzedawanego przeze mnie sprzętu.

W USA, jakaś kobieta wjechała w kosz na śmieci - rzekomo zaciął się jej pedał gazu. Pewna znana też japońska firma motoryzacyjna wymieniła na całym świecie setki tysięcy mechanizmów pedału gazu, choć usterka nie ujawniła się w żadnym innym samochodzie. Dla jednych jak widać dobra opinia nie ma ceny dla innych nie ma żadnej wartości.
    Ostatnio edytowane przez Łukasz Wilanowski ; 13-02-2013 o 19:09

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Wilanowski Zobacz posta
    Jako socjologa zadziwia mnie zupełnie inny aspekt tej całej sprawy. Wątek ma póki co 78 tys. odwiedzin. Gdybym był właścicielem Canon Polska już jutro inna firma zajmowałaby się serwisowaniem sprzedawanego przeze mnie sprzętu.
    Pod warunkiem, że te jaja wynikają z winy CSI, a nie Canona...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    To ja mam inne pytanie Habakuk - moze warto zebys jak czlowiek uczciwie i otwarcie sie zapytal, czy jesli przyjedziesz osobiscie i zrobisz na ich oczach kilka zdjęć, które będą miały Twój problem praktycznie na każdej fotce, to czy bedziesz mial szanse zeby naprawiali Ci to na miejscu?
    Jak kalibrowali mi razu pewnego obiektyw to u nich na stole było idealnie (ogniskowa x 50) a na zewnątrz już nie.. po 5 zwrocie na kalibracje wyszedł technik, pokazał mi podobne foty i stwierdził, że u niech jest dobrze i koniec. A na pytanie dlaczego nie trafia skoro jest dobrze wypuścił mi wiązankę, że takie są procedury :O

Strona 85 z 143 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów