Strona 79 z 143 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Wymieniłem wczoraj body. Na nowym jest lepiej, choć nie idealnie. 24LII wciąż loteryjny jak na 5D2, może nawet bardziej, ale tam miałem super dokładnie zestrajany w Berlinie. Natomiast 35L już jest używalne. Pudła zdarzają się, ale sporadycznie.

Co mnie tylko niepokoi to to, że skrajne punkty z prawej strony mają na 35L bardzo wyraźną tendencję do FF. Z lewej są zdecydowanie bardziej precyzyjne. Ciekawe natomiast, że jak dotąd coś takiego obserwuję w zasadzie tylko z tym szkłem. Być może występują w nim jakieś specyficzne aberracje w tym miejscu, które mylą AF, nie wiem...

Ponadto zauważam, że te 5 punktów o zwiększonej precyzji jest wyraźnie lepsza od pozostałych.

85 1.8 spisuje się bardzo dobrze. 135L rewelacyjnie.
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu

Nie wiem jak to mozliwe ale ja mam dokladnie to samo z 35L. Serio nie wiem....
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez RAW Zobacz posta
    [...]
    Do tej pory nie miałem takiego problemu (aparaty spod logo C i N), pierwszy raz wystąpił właśnie w tym body / obiektywie.
    No bo to jest całkiem nowy układ i właśnie go wszyscy testujemy w szeroko pojętej praktyce . To, że bardziej "lubi" szkła o wysokiej rozdzielczości już wiemy.. Przypuszczam też, że możemy otrzymać jeszcze jakieś poprawki AF w firmware.

Początki nałogu

tak...ta poprawka będzie się nazywać 5d Mark IV. Problemu dotyczą pewnych egzemplarzy i tu firmware raczej nic nie da.

--- Kolejny post ---

@tomdz

powiem Ci, że z tym 35L to mnie po prostu wbiłeś w fotel. Wypisz wymaluj to co u mnie. Zbieg okoliczności. Trochę spory.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

a u mnie z 35 klapa kompletna. absolutnie nie do wyregulowania w micro. z 3ma sztukami 35L - to samo
    zaix - PW

Miasto
    Kraków

aparat w drodze powrotnej.
    wg informacji z serwisu został wymieniony kompletny Mirror Box, a zestaw 5d3 i 35L pracuje prawidłowo. oby.

pewnie wcześniej lub później tu napisze, bo działa na forum - 5d3 kolegi, po +- 30tyś, dopadła przypadłość identyczna jak mnie. trafia z 2 metrów, to z 4 ani się śni, trafia z 4 to z 6 klapa - i tak w koło, a skali do regulacji zaczyna brakować. jakoś od użytkowników 5d, 5d2 i wielu innych modeli tego typu sygnałów nie było.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Az strach sie bac zeby ponad 30tys fot zrobic... ??:

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

habakuk a z 6D Ci z 35 dobrze działał czy nie zdąrzyłeś sprawdzić bo wysłałeś, ciekawe czy to specyfika nowego AF w 5d3 czy nie przypadkiem regularna przypadłość nowych puszek canona...

Dopiero zaczyna

Ja odbieram swój egzemplarz i coraz bardziej się martwię czy nie dostanę knota ;( Bo odkładać ponad rok i dostać "kota w worku" to wolałbym "kotka" w postaci 6d. Normalnie czym więcej czytam ten wątek tym mam większe obawy. Faktem jest że nie mam takich wypaśnych szkiełek i problem 35L mnie nie dotyczy.
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Miasto
    Kraków

z 6d uzywam teraz pożyczonego 35L, które na tym 5d3 także nie trafiało za nic. na 6d bez uwag na dowolnym dystansie.

Strona 79 z 143 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów