Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
Też chciałem zamienić na 5D3, ale po przeczytaniu opinii na wielu zagranicznych forach całkiem mi przeszło.
Nowy aparat da Ci wiele różnych udogodnień technicznych (oczywiście, jeśli nie natrafisz na bubel, jak opisywany w tym wątku), ale nie da Ci wyraźnie lepszego obrazka.
Więc mi przeszło i zostaję z 5D2 zaciekawiony, czy 5D4 przyniesie wyraźnie lepszy obrazek.
Jeśli tak, to wtedy powrócę do tematu zamiany na nową puszkę.
Pozdrówka
Ja chciałem ostatnio zmienić opla na bentleya. Ale poczytałem że pomimo udogodnień i wygody to przejazd z żywca do poznania zajmie mi dość podobna ilość czasu. Tak więc poczekam może bentley coś z tym zrobi i wtedy wrócę do tematu... W jakości obrazka już niewiele da się o poprawić przy obecnej technologii.
A tak na poważnie: ukradli mi ten aparat, więc kupiłem drugi (nie bez dużych wyrzeczeń) nie biorąc pod uwagę innego. Bo tych parę udogodnień i parę drobiazgów stanowi o tym że ta puszka to obecnie, jeśli nie najlepszy aparat na rynku to prawie najlepszy.
Żeby nie było: porównywałem obrazek z d800 (źle się go trzyma za płytki grip), oczywiście raw i różnica jest marginalna. W rozdzielczości i dynamice. A długo myślałem nad tym co kupić, bo ukradziono mi cały sprzęt foto łącznie z obiektywami i lampami.
Dodam jeszcze że aparat jest moim narzędziem pracy i jego jakość świadczy też o moim szacunku dla kogoś kto mi płaci za pracę. Gdybym był amatorem, kupiłbym nikona 5200.

Bernard Wybierała