Strona 67 z 143 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Zenku po co trolujesz? Nie życzę Ci tego ale jeśli Tobie się coś takiego stanie będziesz inaczej śpiewał.
    Tu nie chodzi o to jak częsta jest to usterka bo błędy zdarzają się najlepszym, ale o to jak Canon te błędy rozwiązuje.
    A jak na razie podejście producenta to totalna porażka, co martwi mnie jako posiadacza tego aparatu.
    Może da Ci do myślenia fakt, że habakukowi i zaixowi tez na początku wszystko śmigało i bardzo chwalili to body.

Coś już napisał Awatar RHJG
    Miasto
    Dolny Śląsk

Współczuje-dobrze,że dreamlinera nie kupili?

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    ...jak na razie podejście producenta to totalna porażka...
    Nie wiem czy tak producenta, bo ten nie znajduje sie w Polsce ni w Niemczech, a sa to tylko jego przedstawiciele?

Dopiero zaczyna

Chyba kto inny tu troluje ... A wkurza mnie krakanie i pisanie, że na pewno mam zepsuty aparat tylko jescze o tym nie wiem, nie życzę Ci tego ale pewnie masz samochód zepsuty ale jeszcze o tym nie wiesz a jak nie to Ci się zepsuję To jest trolowanie A prawdopobieństwo że mi się aparat zepsuję tak jak tym 2 jest takie jak wygranie 5 w totolotka, czyli za mojego życia żadne
    Natomiast podejście serwisu to już inna para kaloszy i jakoś w ostatnich postach nie o tym pisali tylko o zepsutym AF i ja nie piszę o serwisie.
    Ostatnio edytowane przez Zenek ; 20-01-2013 o 14:10

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

zaix, ripek, daniel, ja - 4 osoby w tym wątku.

Początki nałogu

Domyślnie Kalibracja 5d3 - sens?

Nie, u mnie od początku nie wszystko było ok. Miałem przesunięte kompletnie punkty AF w stosunku do wizjera. Od początku więc nie było ok. Po paru kalibracjach i udawadnianiu w serwisie w czym jest problem, wymieniono mirror box. Ten zabieg spowodował, że obraz czujników w wizjerze pokrywa się, a przynajmniej zdaje się pokrywać z faktycznym ich położeniem.Po wymianie mirror boxa zaczęły się cyrki z AF, stracił dokładność, wszystko wymagało kalibracji, wszystko zaczęło zależeć od odległości, a także punktu AF i żaden inny podpięty obiektyw nie działał prawidłowo, w tym niektóre z moich własnych. Do tego doszły inne, poboczne problemy, równie istotne z punktu widzenia relacji Canona z klientem. Tak więc u mnie od początku był problem.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie

oni piszą, że znają jeszcze kilku innych pechowców (podają, że 10). To, że nie każdy rejestruje się w tym maglu to nie znaczy, że nie ma takich problemów.

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Nie wiem czy tak producenta, bo ten nie znajduje sie w Polsce ni w Niemczech, a sa to tylko jego przedstawiciele?
    Ale chyba producent ma coś do powiedzenia w kwestii wyboru swojego przedstawicielstwa więc pośrednio ale jednak odpowiada.

Cytat Zamieszczone przez Zenek Zobacz posta
    A wkurza mnie krakanie i pisanie, że na pewno mam zepsuty aparat tylko jescze o tym nie wiem
    A gdzie ja Ci krakałem że masz zepsuty? Pisałem tylko o tym że inaczej byś śpiewał gdyby to Tobie się coś takiego przytrafiło. A zdarzyć się jak widać może każdemu.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Jest wreszcie odzew z CP. wyślę po raz kolejny, a na pewno ostatni do serwisu
    -mają pilotować i monitorować naprawę, zobaczymy co dalej

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Ale chyba producent ma coś do powiedzenia w kwestii wyboru swojego przedstawicielstwa więc pośrednio ale jednak odpowiada.

A gdzie ja Ci krakałem że masz zepsuty? Pisałem tylko o tym że inaczej byś śpiewał gdyby to Tobie się coś takiego przytrafiło. A zdarzyć się jak widać może każdemu.
    A czy producent ktory znajduje sie w Japonii wie ze, gdzies tam w Polsce istnieje problem?

Zenek Mial raczej na mysli to "krakanie"

Cytat Zamieszczone przez domero Zobacz posta
    ...większość z tych, którzy pieją z zachwytu nad AF'em nowej piątki mają ten sam problem co habakuk, tylko jeszcze o tym nie wiedzą.
    ..

Strona 67 z 143 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów