Strona 58 z 143 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Hehe...tam właśnie odsyłają do przedstawiciela, do którego dzwoni Habakuk więc jest to ślepa uliczka.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Uzależniony Awatar kaindox

Może trzeba poinformować ich o założeniu profilu na fejsbuku informującgo o zaistniałej sytuacji i zapytać ich czy nie chcieliby tam umieścić swojego oficjalnego stanowiska. To i ile się nie mylę jest już w kompetencjach działu PR

Początki nałogu

Nie chce mi się czytać 58 stron wypocin o fejsbukach, kondolencji, teorii spiskowych, dziwnych metodach utraty czasu. Napiszę coś konkretnego, co może już się tu przewinęło, ale utopiło się w poradach fejsbukowych:
    Rozwiązanie A:
    Reklamacja z tytułu niezgodności towaru z umową.
    Rozwiązanie B:
    Założenie, że się ma pecha i się kupiło towar, którego serwis nie jest w stanie, w ramach czynności gwarancyjnych naprawić*. Wobec tego, zamiast mieć wiecznie popsuty towar, może po prostu oddać go do naprawy do 'komercyjnego' serwisu, za którego usługi się płaci? To tak jak z usługami medycznymi "na NFZ" i w klinice prywatnej. Znam, niestety, jedynie jeden taki, "niepolski" serwis, który jest polecany jako posiadający pracowników naprawdę biegłych w te klocki.

Co do rozwiązania A - mogę, w razie potrzeby, wysłać namiar na forum, gdzie jest człowiek biegły w te klocki i może pomoże.

*przeczytałem tylko jeden wpis tutejszego, lokalnego przedstawiciela oficjalnego serwisu firmy Canon i myślę że nawet nie miał w ręku instrukcji lustrzanki, ani prawdopodobnie nie do końca sobie zdaje sprawę, jak ona działa. Co nie musi automatycznie być czymś ujmującym. To nie musi być specjalista od lustrzanek, może to dobry, np. elektronik.
    No i być może naprawa AF w 5D3 w ogóle jest ciężkim orzechem do zgryzienia - w końcu to nowy i do tego chyba najbardziej zaawansowany system AF. Być może w Europie jest mało ludzi, którzy potrafią to w ogóle rozkręcić...
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Reklamacja z tytułu niezgodności towaru z umową/.../ - mogę, w razie potrzeby, wysłać namiar na forum, gdzie jest człowiek biegły w te klocki i może pomoże...
    A co zrobić, jeżeli autoryzowany serwis twierdzi, że ten egzemplarz 5D3 jest zgodny z umową, mimo iż habakuk twierdzi że jest inaczej

Domyślnie Re: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    A co zrobić, jeżeli autoryzowany serwis twierdzi, że ten egzemplarz 5D3 jest zgodny z umową, mimo iż habakuk twierdzi że jest inaczej
    A niezgodności się nie zgłasza przez przypadek do sprzedawcy, a nie do serwisu ?
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Kalibracja 5d3 - sens?

Wiadomo co. Isc do sadu i wnioskowac o przeprowadzenie dowodu z opinii bieglego. Zaplacic za nia zaliczke i czekac miesiacami na wyrok.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Wiadomo co. Isc do sadu i wnioskowac o przeprowadzenie dowodu z opinii bieglego. Zaplacic za nia zaliczke i czekac miesiacami na wyrok.
    Obawiam się, że nie miesiącami, ale raczej latami. Zdarzyło mi się zetknąć z rocznym okresem oczekiwania na samą opnię biegłego. Po zapoznaniu się z nią, strona pozwana wystąpiła o drugą opinię - następne kilka m-cy, itd. ...
    Nizbyt kusząca perspektywa, tym bardziej że "fachowość" biegłych sądowych też nierzadko bywa wątpliwa, a wysoki sąd niestety najczęściej wiedzy fachowej w danej dziedzinie nie posiada :-?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Nawet gdyby posiadał, to i tak niezbędna by była opinia biegłego. Takie prawo.

Początki nałogu

Domyślnie Re: Kalibracja 5d3 - sens?

Autoryzowany serwis będzie wydawał oświadczenia w sprawie, w którą jest zaangażowany jako strona?!?!
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    [...] To naprawdę budując chatę trzeba mieć na dwie ?
    Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej mieć na trzy..

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    I smarowali tak bez skutku...jak kalibrują korpus...z tymże w samochodzie okazało się po 3 miesiącach, że producent podczas montażu nie ściągnął jakichś osłon w zawieszeniu, które to miały tylko umożliwić montaż. A jak dostali taką informację w serwisie to i skończyło się piszczenie zawieszenia jak ręką odjął i gdyby nie to to pewnie by smarowali do skutku podobnie jak kalibrują puszkę.
    I tak mi to od początku wygląda właśnie..

Strona 58 z 143 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów