Wiem Czacha, dziękiTwoje wrażenia z obcowaniem z tym aparatem przeczytałem jakieś 2-3 dni po pojawieniu się ich w sieci
Zresztą jak chyba wszystkie wątki na tym forum dotyczące tej puszki. W Calumecie w Dusseldorfie bawiłem się nią jakąś godzinkę, dużo za mało aby wszystko ogarnąć, trafiała idealnie, więc tym bardziej śledzę tę część tego wątku.
I jeszcze krótko: o ile problem D800 był znany tutaj, to nic nie wiedziano o problemie AF-u Marka III (rozmawiałem z ludźmi z działu wypożyczania sprzętu a nie stricte sprzedażowego).
I dziękuję zarówno za opinię jak i za test sprzed kilku miesięcy.
Ostatnio edytowane przez RAW ; 12-12-2012 o 12:19
A nie wyciera się jak stare dżinsy??
Canon 5D Mark III Discoloration/Pealing; Slowly Growing
Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.html
ja znam co najmniej 10
i wszyscy zostali na lodzie - próba dodzwonienia się do canona - zero efektów
2 wizyty w autoryzowanym serwisie - zero efektów
dziś bym go drugi raz na pewno nie kupił
--- Kolejny post ---
ja znam co najmniej 10
i wszyscy zostali na lodzie - próba dodzwonienia się do canona - zero efektów
2 wizyty w autoryzowanym serwisie - zero efektów
dziś bym go drugi raz na pewno nie kupił![]()
i jeszcze jedna uwaga: koledze, zresztą też fotografowi, pękła lub rozleiła się podeszwa w butach ecco.
stało się to po 5 przechadzkach, niestety zgubił paragon i w sklepie został odprawiony z kwitkiem, a nawet z uwagą, że być może jest za ciężki (faktycznie kawał chłopa) i to jest przyczyną. wściekł się, nie tyle, że mu tej reklamacji nie uznano, ale że tak został potraktowany, to stary klient firmy i opisał temat na fanpage ecco.
zadzwoniła do niego miła Pani, dziś chodzi w nowej parze.
sądzę, że zostawiłem canonowi grubo ponad 100 tysi.
myślę, że kilka razy tyle zarobił, bo przez lata niezdecydowanym doradzałem ten system do ślubów, nie ma tygodnia, żeby ktoś nie pytał co kupić, co wybrać, itd.
dziś kupuję od nich aparat, który jest niesprawny i nie ma możliwości jego naprawy. i nikt nie umie na to poradzić, przynajmniej w Polsce.
absolutnie poważnie rozważam przesiadkę na nikona, zostawię sobie co najwyżej stare 5d i 85L.
Habakuk, próbowałeś w DE? bo chyba pamiętam, że myślałeś coś o serwisie w Berlinie? Wiem, że nie po to się płaci tyle za taki sprzęt żeby wysyłać za granicę ale chodzi mi o to czy da się to naprawić czy może na to zaradzić tylko wymiana całej puszki?
Adam, jedno nie podlega wątpliwości - skandaliczne podejście do tematu serwisu Canona.
z moim 5mkII na zytnjej nie mogli dac sobie rady, wysylalem aparat do nich z 5 razy.. az go w koncu wyslali do serwisu w niemczech. wymienili mi gratis rysnieta szybke wyswietlacza LCD![]()
Nie punkty ostrości na pryzmacie. Wyciąłeś zdanie z kontekstu... A ten jest taki, że w zaawansowanych układach AF za prawidłowe ustawianie ostrości gdy lustro jest opuszczone odpowiadają upraszczając oczywiście dalmierze pod komorą lustra ale też pośrednio czujnik kontrastu czy światłomierz umieszczany przy pryzmacie, którego rola to właśnie wykrycie twarzy, krawędzi, zarysu i zmierzenie temp barwowej światła by umieszczony pod komorą lustra zestaw czujników "wiedział" skąd i jak czerpać dane o prawidłowej ostrości. Wiemy przecież że światło jako fala o różnej długości trafia do czujnika pod analogicznie odrobinę innym kątem a szczególnie jasne stałki nie są wolne od wad optycznych, które mogłyby zakłamywac wyniki pomiaru odległości.. Gdyby tak nie było czujnik AF ostrzyłby przykładowo na krawędź kółeczka bokehu a nie na kontrastowy obiekt przed nim.
Wsparcie... podstawy optyki.
Wracając jednak do tematu a tyczy się 5d3 i najkrócej jak można. Skoro 10 egzemplarzy aparatu działa jak nleży a jeden nie i jest na gwarancji to Canon polska jako autoryzowany przedstawiciel Canona powinien bez mrugnięcia okiem i narażania firmy na fatalne opinie - wymienić wadliwy egzemplarz na wolny od wad skoro naprawa nie przynosi rezultatu.