Heh no można i tak to rozumieć..coz pozostaje tylko zazdrościć
Heh no można i tak to rozumieć..coz pozostaje tylko zazdrościć
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
I pisze to szczerze... bo jak wiemy od sprzętu możemy dziś wiele wymagać w kwestiach technicznych... Ja natomiast obecnie uważam, że najważniejsze by nie przeszkadzał bez względu na to jak jest pozycjonowany oraz ile kosztuje, choć korelacja ceny i zaufania do sprzętu powinna być oczywista. Na marginesie czacha-telefon wciaz ładuje 2razy dziennie...ale cieszy mnie bardzo ze trafia Af))
Powinni wymienić jeżeli kolejne naprawy nie dają rezultatu. A potem odesłać tę sztukę do fabryki, a tam powinni ją przemontować. I mogliby znowu sprzedać. Ale w kraju absurdów takie proste rozwiązania, nie są oczywiste. Ciekawe co zrobią w Niemczech.
Ja też potwierdzam problem z Sigmą 50/1.4. Na 5D1 i 5D2 śmigał zajebiaszczo, na 5D3 do ****. Nie będę kalibrować, sprzedaję go. ELki za to śmigają po 10k bardzo dobrze. Na początku byłem zszokowany, że na weselu tak mało mam trafionych. Poustawiałem inaczej AF i teraz 90% strzałów z tańca w cel na 85/2.0. To mnie już zadowala.
A ja wymieniłem w sklepie(50/1.4) na inny egzemplarz ale jest jeszcze gorzej. Z chęcią wróciłbym do poprzednika ale już nie chcę zawracać sobie głowy.Mam ten "luksus" że mam blisko na Żytnią więc zawiozę dzisiaj ten obiektyw.Może to coś da???
Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.html
Ja swoj wysylalem 5 lub 4 razy. Nie dalo to nic. Napisali ze mnie obciaza nastepna wysylka. Sprzedalem go, sprobowalem innych egzemplarzy i reszta kazdy zna.
Nie wiem co macie z c50 1.4 ale u mnie dziala jak zyleta, gdybyscie mieszkali blizej z mila checia bym wam pozyczyl .
zaix tez bylem wkurzony na canon-a jak uslyszalem o tych problemach, bo jako amator kupujac 5dmkIII nie myslalem nawet o tym ze takie problemy moglyby istniec, przeciez puszka nie kosztuje 1k zl tylko 10k zl wiec nawet jesli sa jakies wady co w niektorych egzemplarzach ( mam nadzieje) powinny byc jak najszybciej naprawione, ale widocznie canon ma tak duzo klientow ze nie musi sie martwic o to czy sprzet zejdzie czy nie?
Przybyłem,zobaczyłem,i niestety przegrałem moje krótkie starcie.Chciałem oddać do kalibracji moją nieszczęsną 50/1.4. Bez dostarczenia body nie da się tego zrobić!! Na moje pytanie"Ale ja mam 3 body to mam wszystkie dostarczyć??I do którego będzie przeprowadzona kalibracja???Zrezygnowałem z dalszych prób,poddałem się.Po powrocie do domu miałem już maila z wiadomością od serwisu,że obiektyw jest sprawny i że został sprawdzony z korpusem 5D.Trudno,muszę teraz uwierzyć w doświadczenie serwisu.Mam to na piśmie przecież,może będzie łatwiej sprzedać ten obiektyw z takim wspaniałym certyfikatem...
Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.html
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale zarowe.jpg i zarowe1.jpg w zaznaczonym polu focusa nie stanowi jednolitej płaszczyzny, jak to ma miejsce na dzienne.jpg.
Na drugim, pół pola to nos, druga połowa to ściana. Możesz to sprawdzić dokładniej ? Aby w wybranym polu była jedna płaszczyzna dla tych warunków. Dzięki.
Ostatnio edytowane przez 7four ; 23-10-2012 o 16:40