w cps można się zarejestrować, ale naprawy najbliżej i tak w Berlinie
Znajomy ma 5D3 i jak na razie mu działa. Ja się chyba wstrzymam do przyszłego roku z ew. zakupem.
w cps można się zarejestrować, ale naprawy najbliżej i tak w Berlinie
Znajomy ma 5D3 i jak na razie mu działa. Ja się chyba wstrzymam do przyszłego roku z ew. zakupem.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Możliwe, że problem nie dotyczy wszystkich puszek. Wkurzyłbym się jak mi moja zacznie szaleć.
CANON Laik
Korpus odebralem ze szkłami. Cieżko cos powiedzieć bo niedawno wróciłem i jedyne czego jestem pewny to , że 50 1.4 mi zrąbali. 24-70 chyba jest poprawione bo na dalszą odległość na 70 trafił ale zrobiłem dosłownie jedno zdjęcie i widział na lcd. Póki co nie jestem w stanie napisać więcej. Pewny jestem tylko tego, że 50 mm w zasadzie już nie nadaje się do niczego a czasem łapała ostrość na skraju głebi na pewnych odległościach. A pamiętam zachwyt optycznych nad jej celnościa.
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
Zaix,mnie licho jakieś podkusiło i kupiłem miesiąc temu właśnie ten obiektyw(50/1.4).Totalna porażka!!Do tej pory robiłem w studiu najczęściej 50/1.8 lub 85/1.8,czasami 70-200/2.8.Stary plastikowy grat 1.8 ostrzył świetnie ale zachciało mi się "poprawy".Mój 50/1.4 ostrzy dobrze na 1.5 m.Przy większych odległościach to już loteria...Miałem wczoraj wolne popołudnie i próbowałem sam skalibrować ten obiektyw.Warunki prawie laboratoryjne,aparat na statywie,wzór Fokal na stole dobrze oświetlony.Na 1.5m mikro regulacja na +2 a na 3m na -10.I jak robić zdjęcia???Wracam do starego "grzechotnika" a obiektyw na pewno zawiozę na Żytnią bo mam jeszcze do poprawy "LCD panel illuminates" jak to ładnie nazywa Canon.
Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.html
IMO patrząc na LCD, to w takiej sytuacji nic wiążącego nie da sie powiedzieć.Czekam na wrazenia jak zdjęcia obejrzysz na monitorze.
Jak trafiłeś na kiepskiego C50/1,4 to regulacja w serwisie ma małe szanse powodzenia.Najlepiej wymienić na inną.
Optyczni zapewne trafili na lepszy egzemplarz od twojego.Ja na swój tez nie narzekam.![]()
Patrząc na LCD w nowych aparatach można powiedzieć, że ostrość jest nietrafiona.
Co do 50/1.4 to ja również miałem z nim przeboje, wymieniłem na Zeissa i potwierdzenie ostrości jest niezawodne.
Bo mam 5d2 i widzę jeśli zdjęcie jest nietrafione.
Dla mnie 50 1.4 to jeden z lepszych szkiel canona w dodatku za tak niska cene,z tego co jednak mi wiadomo to trzeba przebierac jak na bazarze by wybrac ta dobra sztuke?
Ja na swoją 50/1.4 nie narzekam. Wręcz przeciwnie. Ale może trafiliście na kiepskie egzemplarze.