Strona 24 z 143 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    abstrahując od Instrukcji Obsługi aparatu z całkowicie nowym układem AF, posiadającym w cholerę opcji konfiguracyjnych, który w dodatku nie chce myśleć za fotografa - Panowie, żyjemy w kraju 3-go świata, niezależnie od oficjalnie ogłoszonego koloru naszej wyspy /.../ autoryzowany serwis nie jest w stanie zdiagnozować przyczyny, bo nie ma sprzętu. Teoretycznie nie powinien być "autoryzowany", ale przecież tu prawie wszystko jest na niby.
    Jeśli ta teoria jest słuszna, to serwis w Berlinie powinien dać radę problemowi. Jeśli nie da rady to znaczyłoby, że Canon Co. jeszcze nie rozpoznał tego problemu

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Z całym szacunkiem - moim zdaniem jest to przykład pokazujący jak nie należy używać AF w 5d3. Spot nie jest, delikatnie mówiąc, do takich zastosowań. W tę panią celowałbym punktowym, ale w żadnym wypadku nie spotem, bo on głupieje w takich sytuacjach. To po pierwsze.
    Dziwne bo wcześniej nie miał z takimi sytuacjami jakichkolwiek problemów.. Spot jest od takich wlasnie sytuacji - zgodnie z instrukcja

Z ciekawości na Digital Wedding Forum dałem post w tej sprawie i także ludzie mają problemy ...

Marcin, we had experienced that. For some reason it stopped for my wife and I a few weeks ago and we haven't had the problem since. It wasn't a backfocus issue for us. It just would not autofocus at all. We would try reseating the lens, then taking the battery out and putting it back in again would solve the problem. For some reason the problem went totally away for us. The problem happened even after the firmware was upgraded. I don't know what fixed it.

Michael
    My 5DMKlll/35L combo is pretty much worthless for reception entrances in low light!
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Eh... no i miałem kupować jutro 5d3 a tu taki wątek czytam... No i co mam zrobić?

Początki nałogu Awatar roofman

Cytat Zamieszczone przez westu Zobacz posta
    Eh... no i miałem kupować jutro 5d3 a tu taki wątek czytam... No i co mam zrobić?
    Przeczekać aż sytuacja się wyjaśni...

Początki nałogu

Domyślnie Kalibracja 5d3 - sens?

Habakuk, ripek a jaki wy macie firmware? Co do innego rodzaju światła, i nie tylko to jestem przekonany , że dobrze działająca puszka nie ma takiego problemu-inaczej taki sprzęt po prostu nie móglby trafić na rynek-a jednak. Ja robiłem testy nawet na super kontrastowych przedmiotach i efekt ten sam jak na zdjęciach ripka. Rodzaj, strefa Af nie ma znaczenia. Nie wiem po co w tym wątku pojawiają się wypowiedzi sugerujące, że mamy za duźe wymagania itp conajmniej tak jakby każdy z nas miał pierwszy raz aparat w ręku, bardzo mnie wkurzają takie komentarze biorąc pod uwage całą historię i cenę sprzętu. Nie wiem, zawiozę ten sprzęt do serwisu choć kompletnie na nich nie liczę już.Przy większej grupie ludzi czy przypadkiem nie mamy szans na pozew zbiorowy gdy wszelkie inne drogi zawiodą?
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Początki nałogu

My 5DMKlll/35L combo is pretty much worthless for reception entrances in low light!
    Tu niestety muszę potwierdzić w 100 procentach.

Co do spota w przedstawionych sytuacjach przez ripka, to zgadzam sie jak najbarziej- właśnie po to jest spot, zreszta to kompletnie nie ma znaczenia.

Początki nałogu

Oprócz innych błędów, Może AF np ma softwarową korektę, dla rodzaju swiatła, tylko że zamiast wprowadzać minialną wprowadzą przeż przypadek jakieś skrajne wartość...zresztą to chyba dywagację, które powinien prowadzić serwis. Dziwne tylko bo w 5d2 problemu nie było żadnego.

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Podłączam się do tematu. Problem zaczął dotyczyć również mnie. Na ostatnich dwóch reportażach AF w obydwu puszkach zaczął działać gorzej dotyczy to szerokiego kąta. Aparaty używam drugi miesiąc. Wcześniej takiego problemu nie było, af działał precyzyjnie nie występował praktycznie żaden czas propagacji pomiędzy wciśnięciem spustu migawki a zrobieniem zdjęcie, teraz problem zaczął występować. Być może problem tkwi jak w temacie wcześniej było pisane czujnikach które albo w jakiś sposób się brudzą (bo nie sadzę żeby mogły się zużywać). Napewno nie jest to wyssane z palca i szukanie dziury w całym, problem jest i trzeba go rozwiązać.
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Przeczekać aż sytuacja się wyjaśni...
    Albo kupować

Ja kupiłem w piątek i póki co jestem zachwycony. Liczę na to, że to tylko błąd dotyczący niewielu egzemplarzy, a nie całej serii. No i mam nadzieję, że Canon szybko ogarnie to niezależnie od tego czy dzieje się to w jednym przypadku czy w wielu.

Ja sam głupieję. Sam nie wiem czy tyle błędów popełniam czy mój też jest walnięty. Powiem tak - mam problemy z trafieniami w żarowym. W innych przypadkach jest OK. Muszę przetestować jeszcze wszystkie ustawienia AF, ale już mogę powiedzieć, że za taką kasę spodziewałem się czegoś więcej. Przy słabym świetle 85L latał tam i nazat, tam i nazat. Jak już coś ustrzelił to masakra. Zero trafień. Cały czas mam nadzieję, że to moja nieumiejętność obsługi lub niedopasowanie ustawień AF do sytuacji. W przeciwnym razie będę się coraz bardziej w kur wiał.

Strona 24 z 143 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów