Strona 21 z 143 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

wydaje mi się, żę od przypadku - Adama - niektórzy chcą przejść to do ogółu. Moim skromnym zdaniem nieuzasadnione i nieuczciwe. Oczywiście pozostaje kwestia serwisu, jego kompetencji, uczciwości i profesjonalizmu - i tu się nic nie zmienia.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Wilanowski Zobacz posta
    A 5D3 to właśnie maksymalne napakowanie czujników pod lustrami kolejne gdzieś na pryzmacie a po środku pomiędzy tym plastikowa komora lustra do której przykręcono bagnet,
    Punkty ostrości na pryzmacie? W którym miejscu - masz jakieś wsparcie na te rewelacje?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

habakuk, wyjaśnij mi jedno, bo czegoś nie rozumiem - to jest nowy 5D3, tak? w sensie kupowałeś nowego i masz na niego gwarancję? czemu nie zwrócisz puszki w miejscu kupienia i nie zażądasz naprawy lub - jeśli to niemożliwe - wymiany na nowy korpus? Wadliwy AF nie podlega gwarancji?
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Zdaje sie wlasnie, ze kolega z gwarancji korzysta.
    A Ty piszesz o niezgodnosci z umowa

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    habakuk, wyjaśnij mi jedno, bo czegoś nie rozumiem - to jest nowy 5D3, tak? w sensie kupowałeś nowego i masz na niego gwarancję? czemu nie zwrócisz puszki w miejscu kupienia i nie zażądasz naprawy lub - jeśli to niemożliwe - wymiany na nowy korpus? Wadliwy AF nie podlega gwarancji?
    tak, nowy. sprzedawca nie ma obowiązku wymiany na nowy, póki nie wyczerpie możliwości jego naprawy. zrobi więc to samo co ja, wyśle go do serwisu. tymczasem więc wysyłam sam, mam nad tym kontrolę, widzę, co zostało zrobione a co nie i omijam jego pośrednictwo (sklep w Łodzi). Za kilka dni aparat leci do Berlina. Trzecia i ostatnia szansa naprawy.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

ok.. bardzo rozczarowujące to co tu czytam...

wygląda na to, że jestem prawdziwym farciarzem, bo w zasadzie prawie każdy swój sprzęt kupowałem używany (na nowy mnie nie stać) i z prawie każdego byłem super zadowolony...
    - 5Dmk1 - żadnych kalibracji, raz lustro wypadło to je wymienili na żytniej, co jakiś czas tylko czyszczę matrycę, przebieg 30tys., używany od 4 lat i nie zanosi się na to, że go zmienię
    - 85 1.8 - mam trzecią sztukę, pierwsza super ostra musiałem sprzedać , druga zasyfiona przez poprzedniego wlaściciela to ją sprzedałem, teraz mam prawie że nówkę, też super ostra, AF działa jak należy
    - 70-200 f4 IS - doskonały
    - 17-40 - super
    - 24-205 - super
    - Tamron 70-300 USD - jedyny nowy sprzęt, jaki kupiłem.. bajka, ostry nawet na 300 5.6
    - Sigma 12-24 - ostry, pewny AF
    - 50 1.4 - ostry od pełnej dziury, choć szybki to on nie był
    - kenko TC 1.4 - super

tak że szczerze współczuję i życzę pomyślnego zakończenia sprawy

jedyne problemy mam z G12, który czasem dłuuugo się włącza i ma zarysowaną soczewę co widać na filmikach...
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    wydaje mi się, że od przypadku - Adama - niektórzy chcą przejść to do ogółu. Moim skromnym zdaniem nieuzasadnione i nieuczciwe. Oczywiście pozostaje kwestia serwisu, jego kompetencji, uczciwości i profesjonalizmu - i tu się nic nie zmienia.
    Tylko tu nikt nie generalizuje kwestii związanych z samym 5d3, a wyłącznie dotyczących skandalicznego w wielu przypadkach zachowania serwisu, zbywania klienta i pozostawianie go z wadliwym sprzętem. Jak można mówić o kompetencjach skoro człowiek zmuszony jest do wszelkich działań bez faktycznego i rzetelnego wsparcia serwisu. Jaki sens ma serwis Canona w Polsce skoro Habakuk uderza na Berlin?. Klient narażony jest na nieprawdziwie informacje co do wymiany, kalibracji i innych napraw. Serwis nie jest skoncentrowany na faktycznej naprawie tylko na odbębnieniu procedury, która w niektórych przypadkach po prostu zawodzi. Bezczelność pojawia się dopiero w momencie gdy dostajemy informację - , że wszystko jest idealnie ustawione i pracuję wedle standardów, dwie strony wiedzę, że tak nie jest. Tym samym jesteśmy skazani na losowość w przypadku zakupów i strach o inwestycję czy to dotyczy hobby czy pracy dla wielu tu się wypowiadających. Gdyby w kraju była konkurencja czyli choćby drugi autoryzowany serwis to być może wyglądałoby to inaczej. Przypomniała mi się kolejna sytuacja gdzie wysyłałem 5d2 i inny egzemplarz 50 1.4. Wrócił i trafiał tylko centralnym. Boczne-zero. Serwis na to, że taka jest konstrukcja korpusu i nie mają na to wpływu. Jak dla mnie-bzdura-bo w dobrych warunkach, celując w na odpowiednio ułożone linie bocznym czujnikiem-ma trafiać. Koniec końców okazało się, że się faktycznie da i nagle ustawili-wszystko działało prawidłowo. Teraz inny 50 1.4 z bliska nie trafia-ale według serwisu to jest ok. No nic-zobaczymy jak się sprawa skończy po zawiezieniu całego zestawu raz kolejny, bo z każdym szkłem historia jest inna.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Niestety potwierdzam problemy Adama z focusem w 5d3. Mam u siebie to samo. Zaraz wrzuce przyklad ktory specjalnie zrobilem na ostatnim weselu.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Za kilka dni aparat leci do Berlina. Trzecia i ostatnia szansa naprawy.
    Ciekawe czy potwierdzi się, że tamten serwis może więcej

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

wyślij do serwisu, wymienią Ci zespół af, będzie jak nowy

Strona 21 z 143 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów