tymczasem po telefonie zostałem poproszony o przesłanie w mailu numeru zlecenia, opisu problemu i wysłania zdjęć poglądowych, co też zrobiłem. odpowiedź była błyskawiczna i zawierała prośbe o .. przesłanie nr zlecenia i zdjęć poglądowych..
wesoło![]()
tymczasem po telefonie zostałem poproszony o przesłanie w mailu numeru zlecenia, opisu problemu i wysłania zdjęć poglądowych, co też zrobiłem. odpowiedź była błyskawiczna i zawierała prośbe o .. przesłanie nr zlecenia i zdjęć poglądowych..
wesoło![]()
Paranoja - albo wal do Berlina albo sprzedaj na Alle... bo to chyba nie ma sensu :-(
Nie no chłopie, musisz oficjalnie lecieć do serwisu jeszcze raz; przy braku chęci naprawy istniejącej usterki powinieneś zażądać skutecznej naprawy lub wymiany towaru na nowy, gdyż nie możesz pracować na nim, a jesteś zawodowcem. Przy braku chęci do działania serwisu trzeba skierować pismo do Canon Polska pełne oburzenia z pełnym opisem problemu, zapewniam, że wreszcie zostaniesz wysłuchany, cała sprawa do załatwienia w tydzień- dwa.
Serio.
mam ze 3 chętnych kupców filmujących, którym AF zwisa. ale chciałbym jeszcze powalczyć![]()
Ja bym sie nie zastanawial...![]()
To dziwne,bo serwis twierdzi, że jeśli klient dostarczy do serwisu samo body lub sam obiektyw serwis nie ma możliwości przeprowadzenia prawidłowej regulacji AF. :-?
--- Kolejny post ---
IMHO w takiej sytuacji należałoby zabrać do serwisu jeszcze raz puszkę i choć jeden obiektyw, no i pofatygować się osobiście. :-(
lubię stare 5d i mam kilka. taka słabość. każde kupione wędrowało do serwisu, bez obiektywów. wracało świetnie wyregulowane.
Paranoja normalnie! Jakie ja mam szczęście, że moje aparaty pomimo że to nie nowe piątki, trafiają idealnie jak powinny.
Spóbuj sam wykalibrować, ja tak zrobiłem
Reikan FoCal Automatic Lens Calibration Software | Fully Automatic Lens Calibration and Camera ToolsReikan FoCal Automatic Lens Calibration Software
Na razie nie ma pełnej automatyki kalibrowania, trzeba "współpracować" z programem, ale wynik jest ok
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 04-09-2012 o 11:59