Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
Nie sądzę aby był uszkodzony, bo dokładnie w taki sam sposób pracują i inne puszki Canona do których miałem/mam dostęp.
Strzelałeś tuż przed swoim 40D jakimś Nikonem? (dłużej niż miesiąc aby inne nawyki nabyć?)
Obejmij całościowo moją wypowiedź a nie kontekst
Teraz po 4 latach to się nauczyłem bardziej przykładać i kilka razy przeostrzać zanim wduszę spust do końca.
Canon zmusza do poświęcenia większej uwagi. I jest tak jak pisałem: przyzwyczaiłem się już do tego i teraz jest to dla mnie normalne.
Ale... tak jak pisałem to offtop więc nie ciągnijmy tego w tym wątku.
Ja przez pewien czas miałem Nikony.
Co do reszty opowiadasz jakieś baśnie z mchu i paproci . Miałem wiele puszek Canona i jedne były lepsze inne gorsze pod względem AF ale zwyczajnie nie ma reguły o której piszesz. Z tego co piszesz masz coś ewidentnie zepsute. W 40D Af powinien działać bez żadnych "ale" - szczególnie na środkowym.
Co do tematu to po prostu zdarzają się walnięte puszki i nie ma co tworzyć ogólnych teorii wyjaśniających wszystko.
A postawa serwisu jest dla mnie najdelikatniej mówiąc dziwna. No ale może oni najzwyczajniej w świecie tego nie umieją naprawić i się wstydzą przyznać .