Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jeżeli serwisowi Canona nie udaje się wykalibrować/wyregulować czy to body czy obiektywu, to według mnie w 90% przypadków tego zrobić się nie da. Oni nie sa aż tacy nieudolni ani te procedury nie sa takie skomplikowane - raczej rutynowe.

Te przypadki wymagaja pewnie poważniejszej naprawy albo wymiany. Jednak polityka Canona nie przewiduje takich opcji kiedy "AF nie trafia." Nie musi, bo jest to trudne do udowodnienia czyli Canon może iść w zaparte i kalibrować do woli.

Moje 60D na gwarancji kalibrowali dwa razy, ale nie udało mi się wykryć żadnej różnicy. Za drugim razem nieśmiało napomknęli, że za dalsze kalibracje będa prawdopobnie z przykrościa zmuszeni obciażyć kosztami.

Też dostałem taką informację, tylko jak można obciążać kosztami skoro sprawa nie została załatwiona. Jak AF nie trafia to chyba jest oczywista kwestia. Taki zestaw np jak 5d3 + 35L to prawie 20K i co??? ma leżeć w torbie...mnie się wydaje, że to jest czysta paranoja. Nie wiem, jakbym był adwokatem to chyba bym się wyspecjalizował w tych sprawach. Udowodnienie z rzeczoznawcą, że AF nie trafia ty chyba dość prosta kwestia?

Być może należy rozpocząć dyskusję z producentem? Według mnie musi istnieć jakakolwiek droga prawna do rozwiązania tego typu kwestii.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 09-09-2012 o 14:52
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Uprawnienia umieszczania postów