Strona 106 z 143 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

stara puszka - walnięta.
    ta, która przyszła na testy - coraz lepiej, podregulowałem starannie obiektywy i na pewno da się używać, nie szkodzi jej światło dzienne.

spotAF używam, przy ograniczeniu do punktu i spota dla m-fn to żaden problem, używałem zamiennie w reportażu już wcześniej, zależnie od sytuacji.
    ja akurat pracuje na 2 systemy, wiec takie przełączanie się to drobnostka a na pewno w jakimś stopniu podnosi efektywność.

Bywalec

A wspominali coś o opcji zamiany? Bo w sumie po co Ci dali tą puszkę? Żeby jeszcze bardziej wkurzyć?

Miasto
    Kraków

coś wspominali. zobaczymy co z tego wyjdzie.

Bywalec

no to trzymam kciuki

Miasto
    Kraków

ta trzecia puszka, kolegi, wprost zachwyca precyzją. ciekawe, czy da się przenieść ustawienia z jednego body na drugie

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    ta trzecia puszka, kolegi, wprost zachwyca precyzją. ciekawe, czy da się przenieść ustawienia z jednego body na drugie
    Żebyś jej nie zaraził jakimś wirusem
    CMEHA - reszta to upgrade

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Chyba świadomość nabywców rośnie, także na zachodzie. Coraz więcej wątków podobnych do naszego:
    5D3 and radically different MFA values between focus points? - Canon Digital Photography Forums
    Body, stałki, zoomik

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Chyba świadomość nabywców rośnie, także na zachodzie. Coraz więcej wątków podobnych do naszego:
    5D3 and radically different MFA values between focus points? - Canon Digital Photography Forums
    myślę, że ten tekst w jakimś zakresie określa sytuację

Cytat Zamieszczone przez FLOYD Zobacz posta
    Witam

Tak pobieżnie przeczytałem ten wątek, bo niestety jest bardzo długi i szczerze się przyznam że jestem przerażony tym co zdołałem przeczytać. Sam jestem posiadaczem 5d3 od maja zeszłego roku i po przeczytaniu postanowiłem sobie sprawdzić na szybko działanie układu AF i niestety prawe skrajne czujniki krzyżowe wydają się mieć front focus, gdy centralne jak i lewe są ok . Zazwyczaj korzystam z ciemniejszych szkieł więc nie rzuciło mi się to w oczy, ale wczoraj pomęczyłem trochę 50 1.4 i na pełnej dziurze jest to widoczne. Sprawdziłem jeszcze dla 24-70 f2.8L i tak samo prawa strona układu AF wydaje się celować nieco bliżej gdzie centrum i lewa strona OK. Co prawda dla eLki nie jest to tak widoczne i przy zwykłych zdjęciach nie rzuca się to w oczy. Jak na razie sprawdzałem to przy oświetleniu żarowym jak i teraz późnym popołudniem. Muszę jeszcze sprawdzić przy dziennym jak się to zachowuje czy jest tak samo. Ale z tego co tu czytam to raczej na serwis nie ma co liczyć. Tym bardziej że mam pewne swoje niemiłe doświadczenia z serwisem jak i znajomych którzy także się z nimi użerali.

mam kumpla, który zrobił 60 tyś 5d3, przekonany, jak jest cudownie, nawet tu na forum pisał. a kiedy po sezonie zaczął przeglądać zdjęcia, okazało się, że ma regularny FF z jasnymi szkłami, tyle, że głownie używa 2.8, więc to nie wyszło w praniu.

Pełne uzależnienie

Widać tolerancja im się rozjechała... Oj tam, oj tam. Pewnie gdyby miało być dobrze wykonane kosztowałoby jeszcze ze 2x więcej.

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    mam kumpla, który zrobił 60 tyś 5d3, przekonany, jak jest cudownie, nawet tu na forum pisał. a kiedy po sezonie zaczął przeglądać zdjęcia, okazało się, że ma regularny FF z jasnymi szkłami, tyle, że głownie używa 2.8, więc to nie wyszło w praniu.
    I pewnie wyjdzie na to że są tacy którzy problemu jeszcze nie zdążyli rozpoznać ??:
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Strona 106 z 143 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów