Strona 86 z 143 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    edit: odebrałem mail, że w poniedziałek ma dzwonić pan Grzegorz N. z serwisu, w sprawie dalszych działań - przesłania mi innego 5d3 na testy, albo określenia w jakich warunkach mój 5d3 nie trafia. krócej mógłbym odpowiedzieć w jakich trafia: w żadnych
    Adam - niech Ci przesla na testy innego 5dIII - wez go i odeslij im tego twojego zrypanego :P

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

ja uważam, że ten serwis chyba zupełnie się nie zna na tym co robi albo leci w kulki. czy oni nie robili powiększenia pliku do 100%?
    niech Ci prześlą oryginał jakiegoś obiektu na którym da się sprawdzić ostrość po zbliżeniu, albo Ty im wyślij plik z instrukcją jak mają sprawdzić czy jest ok

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez wozag Zobacz posta
    Śledzę od początku ten temat i jestem zaskoczony. Chciałem zmienić 5DmarkII na 5DmarkIII właśnie ze względu na system AF... , a tu takie jaja...

Ja już chciałem sprzedać swój doskonały aparat 5D2, aby zakupić 5D3, ale - na szczęście - transakcja nie doszła do skutku.
    Opatrzność jednak czuwa nad niewinnością. :-P

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

no widzisz - mailem nie prześlą, ze względów "procedur w korporacji" tak dużych plików nie mogą wysyłać. Mogą wysłać cd pocztą.

swoje sample przesyłałem, sporo. tu nie trzeba instrukcji: jest ostrość, albo jej nie ma.

ile ci panowie zrobili sampli testowych i jakie? - nie wiem. czy to, co dostałem, to jest jakiś wybór? - chyba tak, bo dostałem miniatury o numerach 5,6,7,8,10,16.

takie przepychanki na sample to raczej walka z wiatrakami.

--- Kolejny post ---

17 klatek w przeciągu ok 2 minut. dziecko skupione na ulubionej bajce tak, ze ani drgnie.
    15 zdjęć jak w linku poniżej - kompletne pudło. 1 w miarę ok. 1 w punkt, idealnie.
    korekcja MA na 0, ale nikt nie pisał z serwisu, żebym cokolwiek korygował, miało być idealnie.

http://www.adamtrzcionka.pl/2012/5d36.JPG

Początki nałogu

Tak, walka na zdjęcia to absolutnie walka z wiatrakami. Przechodziłem przez to. Tam nie ma rzeczywistej chęci naprawy i tyle. Oczywistym jest, że serwis miał doczynienia z wadliwym sprzętem i po 10 wykonanych zdjęciach każdy serwisant zorientune się, że jest kiepsko. Czas leci, gwarancje się kończą i tak pod przykrywką dobrych intencji i zapewnień kończy sie z niesprawnym sprzętem bez gwarancji. A co gwarantuje nam gwarancja ? NIC poza wysyłaniem na ich koszt.

@habakuk

przetestuj, z ciekawości, na bocznych. Coś czuję, że możesz znaleźć taki, na którym będzie dobrze. czysta ciekawość.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 13-02-2013 o 20:21
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

bez testów powiem, że na prawych bocznych jest lepiej niż lewych, ale nie lepiej, niż w środku

za to boczne z 6d działają w porównaniu z centralnym z mojego 5d3 wprost bajecznie

Uzależniony

za to boczne z 6d działają w porównaniu z centralnym z mojego 5d3 wprost bajecznie
    dla mnie też pod tym względem w 6d jest bardzo dobrze. Miałem ciężki dylemat które body brać i puki co decyzja padła na 6d. W planach jest 5d III ale teraz to już sam nie wiem

Pełne uzależnienie

boczne z 6d działają w porównaniu z centralnym z mojego 5d3 wprost bajecznie
    Nie chcę zapeszać, ale jaki przebieg ma ten 6D :-)

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu

@tomdz

już to czytałem swojego czasu... Nie wiem czy dobrze kojarzę ale wniosek był taki, że po wymianie obiektywu było ok.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Strona 86 z 143 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów