Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
Nie wiem czy coś jest na rzeczy, sporo osób używa i AF trafia. Jak wiemy wszyscy bez poprawnej pracy AF aparat jest bezużyteczny. Póki co znam trzy przypadki takich cyrków, wliczając w to siebie.
Problem w tym, że głowie użytkownika i ogarniętego fotografa się nie mieści-mieści się natomiast w "głowie" serwisu.

--- Kolejny post ---

Powiem Ci tak-50 1.4 3 lub 4 razy mi kalibrowali, skończyło się na tym, że dostałem informację, że następna wysyłka obciąży mnie kosztami. Szkło nie trafia, co potwierdzałem zdjęciami z LensCal itp. Serwis informuję, że wszystko skalibrowali z zaleceniem producenta, dodatkowo informując mnie o cechach optycznych (shift focus po przymykaniu przesłony, który nie ma w tym wypadku nic do rzeczy). Dziwne, bo na posiadanym przeze mnie wcześniej 5d2 jak skalibrowali inne 50 1.4 to było wszystko ok, nawet na bocznych w dobrych warunkach. Jednym słowem-przy 50 1.4 mimo, iż odległość minimalna ostrzenia to chyba 45cm, szkło częściej trafia od znacznie większego dystansu i dodatkowej mikrokalibracji. To tak w kwestii wyłącznie 50 1.4.
No to mnie nie pocieszyłeś... Dzisiaj dostałem telefon, że obiektywów nie kalibruje się do wzorca i kalibracja będzie możliwa tylko i wyłącznie po dostarczeniu body z którym obiektyw ma pracować. Boje się tylko o to, że sprawne body które działa ok z kilkoma obiektywami zrobi się bezużyteczne.. ;/